6.03.2018

Çocuklar Duymasın 30. bölüm özet. Seçim ve kız isteme damgasını vurdu

Tüm aile Emre'yi ve arkadaşını bekler. Emre yemeğe geç gelir ve yanında kız yoktur. Tutku son anda bir şey bahane ederek gelmez. Emre'nin başka bir arkadaşının yanında eve çıkması ve geçenlerde 3 gün telefonuna ulaşılamaması Haluk'u şüphelendirir ve Havuç'un evine aniden gidip ne yaptığına bakalı diye tutturur. Meltem gerekli görmese de ertesi gün gitmeyi kabul eder. Tutku da o akşam Havuç'a gitmek için çocuğa söz verir.

Ertesi gün Emre'nin iş görüşmesi iyi geçmeyince Tutku ona bir arkadaşının şirketinde iş görüşmesi ayarlar. Kafede otururlarken Gönül ve çocuklar deneme sınavına gitmeden oraya uğrar. Tutku kıl payı görülmekten kurtulur

Tuna check up yaptırırken ısrarlarına dayanamayan Haluk da onunla kontrole gider. Değerleri iki adamın da iyidir. Haluk'la prostat için ek bir muayeneye girerler.

Kemal baba Emre'yi evlendirmeyi kafasına koymuştur. Hastaneden bir hemşire kızı ve Emre'yi aynı anda eve çağırır. Havuç kız gerçekten beğenir. Tutku (Alev) Emre'ye bir arkadaşının şirketinde iş bulur. Tutku Havuç'tan kendisine ilgi duyduğunu söylemesini bekler ama çocuk hiç oralı değilidir

İrem bütün gün canı sıkkın dolaşınca Tolga da kızın bir sorunu olduğunu düşünüp öğrenmeye çalışır. Sonunda kızın 5 kilo aldığı için kendisini kötü hissettiğini öğrenir. İrem kendisini şişman gördüğü için hiç bir şey yememeye karar verince Meltem'den kızı bundan vazgeçirmek için yardımını ister. Meltem de ikiliyi akşam yemeğe çağırır.

Kadriye anne Remzi beyin kendisinden özür dilemesine ve çay bahçesine çağırmasına kayıtsız kalamaz. Remzi bey kadına tek taş yüzük eşliğinde evlenme teklif eder. Eğer kabul ederse yüzünü açacağını vaad eder. Onların buluşacağını öğrenen Hüseyin ve Şükrü de amigo kılığında oraya gider. Teklif sonrası olay çıkarır. Kadriye anne o akşama kadar teklifi düşünmek için izin ister. Kadriye anne aileyi toplayıp kararının "Evet" olduğunu söyler.

Arda sürpriz yaparak Meltem'i eski işine geri çağırır, ısrar bile eder ama kadın dönmemekte ısrarlıdır. Meltem psikoloğuna gider. Yeni evlat edinecekleri çocuk için Haluk ile kendilerini hazırlamaları gerektiğini söyleyen psikoloğa kocasını getireceğine söz verir.

Kahveci Yakup'u köyünün derneğine başkanlık için aday gösterirler. Hüseyin ve Şükrü her zamanki abartmaları ile birikmiş çay borçlarına karşılık seçim kampanyasını yönetmeyi teklif ederler. Resimler, afişler, seçim şarkıları hazırlarlar. Ama afiş yapıştırdığı için polisler kovalar. Kahveci Yakup'la bütün köy alay eder ve başkan da seçilemez

Merve'ye annesinin doğrucu nişanlısı Sertaç ile evlilik için gün aldıklarını söylerler. Merve bu haberi iyi karşılamaz. Annesi ve Sertaç eve gelmek için yoldadır ama Merve eve istemeyince Haluklara çağırırlar. Tolga ve İrem; Meltemlere yemeğe gelinir. Meltem kızı şişman olmadığına ikna eder. Ama Sertaç o kadar patavatsız davranır ki Haluk dayanamayıp döver.

Ertesi gün Haluk'un prostat muayenesi, evlatlık çocuk için psikolog randevusu, çocuk esirgeme arkasından da Havuç'un evine gideceklerdir. Kadriye anne ise  Remzi beyin haluk'tan istemesini ister. Haluk da mecburen "Tamam" der. Akşam maskeli görünce şaşırsalar da Kadriye'yi verirler.

Haluk'un ısrarlarıyla Meltem ile Havuç'un yeni taşındığı eve baskın ziyarete gitmeye karar verirler. Adresini bir arkadaşından alırlar. Tutku ile otururken kapı çalar


Hiç yorum yok:
Write comments