1.03.2018

Diriliş Ertuğrul 108. bölüm özet. Ertuğrul tutuklanıyor

Ertuğrul geçen bölüm Sadettin'in yaverini Ares'in peşinden gönderdiğini görmüş; Ares'i kurtarıp yaveri öldürmüştü. Ares de din değiştirip Müslüman olmuştu. Ertuğrul fark eder ki Sadettin hala güçlüdür ve bir şeylerin peşindedir. Sadettin'i kurtaran kişinin Mahperi Sultan olduğunu da üzerine eklediğinde neyin peşinde oldukları apaçık görür. Sultan Alaaddin'in canının tehlikede olduğunu düşünüp oraya doğru yola çıkar. Halime'ye Titan'ın yerini söyleyen Ares (Ahmet) de onunla gider. Halime ve bir kaç alpini obaya yollar.

Yaverini Ertuğrul'un öldürdüğünü gören Sadettin hemen yeni bir plan yapar. Mahperi hatun ve Atabeyi ile buluşur. Ertuğrul'un şüphelerini anlayan Sadettin ondan kurtulmak için Atabey'e mektup yazdırtıp Sultan'a yollar. Ertuğrul'un Sultan'ın kararına uymayıp Sadettin'e saldırdığını yaverini öldürdüğünü; ihaneti üzerine attığı emirle işbirliği yaptığından şüphelendiğini ve şu an da öldürmek için Sultan'ın yanına at sürdüğünü yazar.

Sultan mektuba inanır ve yaveri Aziz'i Ertuğrul'u tevkif etmesi için yollar. Yolda karşılaştıklarında Aziz Ertuğrul ve alplerinin silahlarını alıp ellerini bağlar. O gece bir handa kalırlar. Ertuğrul sürekli Aziz'e kendilerine saldıracaklarını çünkü onların Sultan'ı uyarmasını önlemek isteyeceklerini söyler. Aziz inanmasa da tedbir alacağını söyler. Ancak adamlarından da hainler çıkar ve Sadettin'i adamları onlara saldırır. Ares (Ahmet) canı pahasına Ertuğrul'u korur ve yaralanır.

Ertuğrul Aziz ile Sultan'ın huzuruna çıkar. Adam önce inanmayarak onun kellesini alacakken Aziz araya girer. Olanları anlatır. Ertuğrul da anlatır. Sultan sonunda Ertuğrul'a inanır. Beraber akşam yemeği yiyecekler iken Sadettin'in altınla kandırdığı aşçısı Sultan'ı zehirler. Babasından Ertuğrul'a kızgınken onun hain olduğunu duyan şehzade Gıyasettin Ertuğrul'u tevkif ettirip sorgulamak ister. Sultan ölürken ve ölmeden önce Ertuğrul'dan veliaht tayin ettiği oğlu Kılıçaslan'ı ve annesini korumasını ister

Öte yanda obaya götürülen Hafza hasta yatmaktadır. Bamsı hala Turgut'a sinirlidir. Sonra Aslıhan esirken Titan'ın Ares'in Konya'ya götürüldüğünü bildiklerini duyduğunu söyler. İçlerinde bir hain olduğunu anlarlar. Onu bulabilmek için izleyenlerin yüreğini ağzına getiren bir plan yaparlar. Maria'nın yanında Bamsı ve Turgut kavga eder. Bamsı Turgut'un boynunu sıkar ve öldürür. Artuk bey Bamsı'yı zindana attırıp Turgut'un ölümünün saklanmasını emreder.

Maria hemen bu haberi Titan ve şövalyelere verir. Hanlı pazarın korunmasız kaldığını düşünen eşkiya oraya baskın verir. Ama bu bir tuzaktır. Adamlar ölür; Titan yakalanıp obaya getirilir. Titan onları kızdıracak şekilse Samsa'yı nasıl öldürdüğünü anlatınca Turgut onu öldürür. Artuk bey de Maira birine mesaj bırakırken kadını yakalar ve hainliğini itiraf ettirir. Kadını zindana attırır. Halime'nin Ares (Ahmet)den öğrendiği gizli mekana baskın yapıp Bilecik tekfurunun oğlunu ve adamlarını öldürürler ve adamın kellesini babasına yollarlar. 
 

Hiç yorum yok:
Write comments