10.07.2018

Yeni Dizi, hikaye ve karakterler


Fox'un merakla beklenen gençlik dizisi 4N1K İlk Aşk 1. bölüm  ilgiyle izlendi. Hikayeye giriş yaptık ve karakterleri tanıdık. Tabii, romanı okumamış ve sinema filmlerini izlememiş olanlar için bu. Bildiğiniz gibi, 4N1K İlk Aşk, genç yazar Büşra Yılmaz'ın 4N1K adlı romanından önce sinemaya uyarlanmıştı, şimdi de dizi versiyonuyla karşımızda.

 Beş kişilik bir grup; dört erkek, Ali, Sinan, Oğuz, gökhan ve bir kız, Yaprak.  Yaprak, pek kız gibi de davranmıyor zaten. güzel, bir kız ama dört erkek arkadaş ile büyümüş, onların dünyasını kızlar dünyasından daha çok benimsemiş, çılgın bir şey. Ali, akıllı, duygusal ve çok iyi kalpli, çocukluğundan beri Yaprak'a aşık, ama bunu bir sır gibi saklıyor.

Sinan tam bir çapkın, sürekli sevgili değiştiriyor. Ama günün birinde bir kayaya toslayacak, bu belli oldu. Oğuz, umursamaz, dalgacı, tembel, obur, ama çok iyi bir arkadaş. Gökhan, kıskanç bir aşık; bu huyu ile kız arkadaşını deli ediyor.

Bu beş arkadaş birbirlerinden hiç ayrılmamışlar; birbirleri için her şeyi yaparlar. Sloganları, kızımız hepimiz için, hepimiz kızımız için.

Yaprak o gün okula geç kaldı, önemli bir sınav var, Yaprak buna mutlaka yetişmeliydi.  Arkadaşları ona zaman kazandırmak için neler yaptılar neler. En çok da Ali çaba gösterdi Yaprak için. O sırada Yaprak da bambaşka bir maceranın içinde buldu kendini, motorsiklet ve sonra da tekne ile yolculuktan sonra okula geldi. Onu okulan geitren barış, yeni öğrenciymiş meğer. İtişe kakışa bir tanışma oldu onlarınki. Bu arada Barış Yaprak'ın düşen bilekliğini buldu ve bunu ona karşı kullandı. Ama Yaprak bunun acısını ondan eninde sonunda çıkaracak.



Hiç yorum yok:
Write comments