7.08.2018

Ege'nin Hamsisi 4. bölüm özet. Şevket'in dükkanı mühürleniyor

Şevketi Bostan isimli yemeği Şevket'e inat uydurulduğunu zannedip kendisi de Meloş turşu kavurması levhası ve yemeğini yaptırır. İki taraf birbirine girer. O sırada Dursun köyün meczubu Mercan'ı görür ve adamdan yediği yemeklerin parasını ister. Ortalık karışır. Herkes birbirinin yaptıklarına kulp takıp karşı taraf için kötü planlar yapar.

Ertesi gün işe giden Zeynep; Firuzan'dan Şevketi Bostan'ın oralara özgü bir yemek olduğunu öğrenip adamdan özür diler. Ama öncesinde Deniz; Sinan'ın Firuzan'a gönderdiği ama patron Vedat'ın eliyle getirdiği çiçekleri yanlış anlayıp Zeynep'i tersler. Deniz; iş yerinde Firuzan'ın yaptığı bir hatayı patrona karşı üstlenir.

Sinan; Firuzan'a akşam yemeği teklifi yapar. Deniz ve Zeynep'in arasını yapmak isteyen Firuzan onları da yemeğe davet eder. Sinan kuzenin ve Deniz'i bağdaştıramasa da Firuzan durumu idare eder. Firuzan o gün şantiyedeki bir hatasını üstlendiği için Deniz'i davet ettiğini söyler. Yemekte Ege delikanlısı ve laz kızı barış ilan eder.

Melahat gezdirdiği turistleri artık Şevket'e götüren Sinan'a da tavır koyar. Şevket; oğlu Ömer'e Melahatlerle konuşma yasağı koyar. Çocuk babasına kızar ve tavırlı davranır

Hatice ve İbo'nun arasını düzeltmek için araya Melahat girer. Kıskandırma şeklinde başlar. Hatice ve İbo'nun kızı arkadaşlarının da yardımıyla akşam yemeği düzenlerler. Yemekte barışma sağlanır.

Mahkeme celp kağıdı Şevket'e ulaştığında adam fazlasıyla içerleyip kızar. Ortalığı ayağa kaldırır. Dükkanı kapatır. Cami hocasının ettiği nasihati yanlış anlayıp kimseyle konuşmama kararı alır.

Dursun bire bin katarak olanları Rize'de ki Fikret'e anlatır. Fikret de tüm köye haber verip vedalaşır ve Sığacık'a doğru ördeği Nuri ile yola çıkar. Dursun kadını karşılar.

Başkan Nuri açık hava sineması için düğmeye basar. Şevket'le Melahat'i barıştırmaya çalışan başkan; o geceki olayın üzerine bu sefer de pide yapmak için yaktığı fırının dumanı yüzünden zarar gören Melahat'e sahip çıkar. Zabıtalarla gidip dükkanı mühürler. Tam o sırada ablası da yanına gelen Şevket bu olayı Melahat'ten bilir.

Hiç yorum yok:
Write comments