14.08.2018

Ege'nin Hamsisi 5. bölüm özet. Deniz ve Zeynep teknede mahsur kalıyor

Bacası nizami olmadığı için dükkanı kapatılan Şevket; bu müsibeti de Melahat'ten bilir. Melahat de Şevket'in hatta kasabalının öyle zannedeceğini düşünüp başkana lokantayı açması için ricaya bile gider. Ancak Nuri başkan kimseye yaranamasa da her şeyi kitabına uygun yapmaya kararlıdır.

Şevket bacayı uzatmak ve motor koymak için Dursun ile alışveriş yapar. Bacayı yapmaya başlar. Yükseklik konusunda Melahat'la tartışsa da İbo da aynı şeyi söyleyince onları dinleyip daha da yükseltir. Ancak hiç bir şeyi ellememesini tembihlediği Dursun motoru yanlış bağladığı için dükkanı açamaz hatta bir küçük patlama olur. Neyse ki sonunda kurallara uygun bir baca yapılır ve Fırtına Şevket'in mıhlama dükkanı tekrar açılır. 

Açık hava sineması hazırlanır. Çocuklara el broşürleri dağıttırılır. Bunun karşılığında çocukların kendi çekip montajladıkları müzik klibi sinemada halka izlettirilir.

Hatice ile barışan İbo; karısına yaranmak için onun zoruyla istemeden vejeteryan olur. Hatice'nin gönlünü almak için ona bir kuzu hediye eder.
Ahmet sonunda Deniz'in de teşvikiyle Zehra'ya açılır ama terslenir
Fikret hala kasabayı gezer; herkesle tanışır.

Firuzan ve Sinan'la yemeğe çıkan Deniz ve Zeynep; hem ikiliyi yalnız bırakmak için hem de kendileri yalnız kalmak için sahile inerler. Yemek sırasında şantiyeye patronun getirdiği çiçeği Sinan'ın Firuzan'a yolladığını öğrenen Deniz Zeynep'e karşı yumuşar. Yıldızları seyredip konuşurlar.

Deniz ve Zeynep evlerine döndüğünde Şevket'in mıhlama dükkanının zabıta tarafından kapatıldığını öğrenirler. Büyük ve küçük çocuklar bunda Melahat'ın parmağı olmadığına inanmak ister. Diğer ailedeki çocuklar bunu taahhüt eder. Şevket'in çocukları buna inanır.

Deniz ve Zeynep herkesten saklı mesajlaşırlar. Ertesi akşam buluşmak için sözleşirler. Deniz Ahmet'in teknesini alır ve kızla balığa çıkarlar. Akşam herkes açık hava sinemasının açılışındayken onlar denizdedir. Teknenin motoru bozulur. Deniz tamir etmeye çalışsa da bir parçasını koparır. Zeynep evdekilerin fark edeceği için çok telaşlanır.

Hiç yorum yok:
Write comments