25.09.2018

Ege'nin Hamsisi 10. bölüm özet. Melahat çok üzgün ve kırgın

Melahat oğlunun İngiltere'ye gidiş evraklarını görüp üzülür. Önce mezarlığa ardından denize açılıp geri dönmeyen kocasını temsilen deniz kenarına gider. Ağlayarak oğlu ve İngiltere mevzuunu denize anlatır. Şevket usta kadını duyar ama gizlice dinlediği için utanıp Melahat'a konuyu bildiğini belli edemez. Enginar Kalbi'ne dönen Melahat herkese ters davranır. Kimse ne olduğunu anlamaz.

Melahat'in çok sinirli olduğu bir an lokantada çocuklarına bağırmasının ardından Şevket; kadınla konuşup olayı anlatmasını sağlar. Ardından da kızına Deniz ile konuşmak istediğini söyler. Zeynep bu arada Deniz'den İngiltere'ye gitmeyeceğini öğrenmiş ve barışmışlardır. Vedat beyin ilgisi ile Deniz Zeynep'i; başka kızların ilgisi ile Zeynep Deniz'i kıskanmaktadır. Mesajlaşma ve bakışmalarından Fikret hala onlardan biraz şüphelenir.

Zeynep babasının Deniz ile ne konuşacağını bilmediği için kendisi ve ilişkisi hakkında konuşacak zanneder. Deniz de çok korkarak konuşmaya gider. İlk başta adamı yanlış anlasa da sonrasında konuşma konusunun kendisinin İngiltere'ye gitme evraklarını gören annesiyle alakalı olduğunu öğrenince rahatlar. Zeynep; babası ve Deniz'in konuşmalarını uzaktan seyredip ne olduğunu anlamaya çalışır. Deniz'in babasının elini öpmesini yanlış anlar. Deniz de kızı biraz işletir.

Firuzan apar topar İtalya'ya gitmiştir. Vedat bey de oraya gider. Vedat gitmeden önce İtalyan ortaklardan bir grubu Sığacık'ta ağırlanma ve şirketin işlerini Zeynep'e bırakır.

Fikret; düşmanını yakından tanımak için düşmanı olan Sevim'e yanaşmaya çalışır. Sığacıklı kadınları evinde güne çağırır. Melahat ile ilgili bilgi toplamaya çalışır.

İbo vejeteryanlıktan da karısının dizginleri bırakmamasından da şikayetçidir. Dursun ona parası olursa karısının alttan alıp her istediğini yapacağını söyler. Haritacılıktan ve define olaylarından bahseder. Kendini bu olaya kaptıran İbo; para ile birinden harita satın alır. Dursun ile ortak olur. Karısı onu takip eder.

Deniz; annesinin yanına gidip İngiltere meselesini konuşur. Gitmeyeceğini söyler. Bu konuyu kendisiyle Şevket ustanın konuştuğunu söyler. Melahat ve Şevket'in ertesi gün mahkemesi vardır. Taraflar duruşmaya gider. Hakim kararını açıklayacağını söyler; bölüm biter

Hiç yorum yok:
Write comments