19.09.2018

Sen Anlat Karadeniz 22. bölüm özet. Şer ittifakı kuruluyor

Atv de yayınlanan ve yayın gününde reytinglerde birinciliği Diriliş Ertuğrul'dan alan Sen Anlat Karadeniz'in ikinci sezonunun ilk bölümünde Tahir atıldığı denizde yaşam mücadelesi vermektedir. Baş parmağını askerde öğrendiği şekilde çıkarıp kurtulur ve yüzeye çıkar.

Murat Nazar'ı görmeye gidince kız onu görüp kavga ederken babası Cemil gelip Nazar'a kızar. Türkan hemen Kalelilere gidip Saniye'ye oğluna sahip çıkması konusunda kavga çıkarır. Tahir denize atladığında Vedat; Saniye'yi arayıp "Başınız sağolsun" diyince kadın fenalaşıp yere düşer. Daha oradan ayrılmamış hemşire Nazar'dan yardım isteyip hastaneye götürürler. Kadının küçük bir kalp krizi geçirdiğini öğrenirler ama durumu iyidir.

Nefes Vedat'a onunla gideceğini Tahir'i sevmediğini söyler. Vedat'a kendisiyle geleceğini ama Kalelilere borcunu ödemek için Mustafa'yı kurtarmak istediğini söyler. Vedat polis imdatı arayıp Necip'i Rüstem'in öldürdüğünü, silahın ve kanlı gömleğin yerini söyler. Adamına savcıya gidip teslim olmasını emreder. Mustafa böylece kurtulacaktır. Kendisi hakkında da evrakta sahtecilik suçlamasını geri çekmesini sağlar. Ardından kendisini ve Vedat'ı denize atar.

Tahir ve Vedat suda boğuşurken makine dairesinde bağlı olan Ali'yi Yiğit ve Ceylan kurtarır. Ali Nefes'i yukarı çeker. İki adam sudayken birileri gelip Vedat'ı kurtarır. Tahir suya dalıp kurtulmaya çalışır ama adalar onu yakalar. Gemide Ali ve Tahir kurtulmayı başarır. Tahir denize dalıp Vedatların kaçacağı botun pervanesini bozar. Yine Vedat'la boğuşur. Bu kez Vedat'ın kafasını pervaneye vurup bayıltır. Adamın suya battığını görür.

Osman hoca Mustafa'yı görmeye moral vermeye gider. Asiye de kaynanasını eve götürdükten sonra apar topar çağrıldığı ceza evine gider. Mustafa kadına başka ceza evine gönderileceğini söyler. Asiye de onunla oraya gideceğini söyler. Sonra da bunun şaka olduğunu söyler. Vedat'tan gelen ihbarla ertesi gün sabah çıkabileceğini söyler. Asiye bu habere önce kızar sonra sevinir

Yangazlar ve Berrak bir tekneye atlayıp Tahir'i bulmak ve annelerine haber getirmek için denize açılır. Her şey olup bittikten sonra gelip onları alırlar. Berrak da Ceylan'a kavuşur. Nefes Tahir ve Yiğit'e Ceylan ile ilgili bir şey söylememesini ister.

Vedat herkes gittikten sonra denizden çıkar. Can simidine tutunup bekler. Gece birisi onu alıp kendi evine getirir. Vedat balıkçıya zengin birisi olduğunu kendisine yardım ederse para vereceğini söylemiş. Vedat sürünerek Nefes; Vedat'ın ölmediğini hissettiğini söyler

Akşam kalelerin evinde bahçede mangal yapıp yemek yemek isterler. Avukat ve Mithat da gelir. Yanlarında Mustafa'yı da getirirler. Herkes çok sevinir. Beraberce yemek yerler. Mustafa çıkmasını Nefes'in Vedat'a söylediği yalan sayesinde kurtulduğunu öğrenir.

Nefes Ceylan'ın kendi kızı olmayabileceğini düşünmektedir. Ceylan'ın saçından tel alıp Dna testi yaptırmak isterler. Saniye hanım evinde Berrak'ı istemediğini söyler. Kardeşi gelen Berrak da gitmek istediğini söyler. Tahir kızı gitmemeleri için ikna eder. Asiye Mustafa'ya hamile olduğunun haberini verir. Herkes çok sevinir.

Vedat; Fikret isminde bir karadenizliyi arar ve ondan yardım ister. Adamları ve avukatı gelir. Avukat ona bir ev bulmuştur. Adamları sedye ile Vedat'ı taşıyıp götürür. Eyşan'ın ölüm haberini alınca bu olayın artık kan davası olduğunu söyler. Fikret Vedat'a tam destek vereceğini söyler.

Vedat Cemil'le de görüşür. Şer ittifakı toplanmıştır. 3 ay sonrasını gösterirler. Asiye ve Mustafa çok mutludur. Nefes ve Tahir ise okullar açılmadan Yiğit'in sünnetini planlarlar. Fikret Kaleli Kum'a gidip Mustafa ile tanışır. Ama öncesinde Fikret; Vedat'ı arayıp yaramazlık yapmamasını tembihler. Ancak Vedat Kalelilerin evine adamlarını gönderip evde tek olan Asiye'nin peşine yollamıştır

Hiç yorum yok:
Write comments