27.11.2018

Ege'nin Hamsisi 18. bölüm özet. Melahat'ın başı dertte

Deniz'in geçen bölüm sonunda kayın peder baskısından ve Sığacık'tan annesiyle kardeşinden uzak kalmasından korkup Zeynep'e bir mektup ve yüzük bırakmıştır. Fırtına Şevket buna çok öfkelenir. Üzülen kızının hesabını sormak için Sığacık'a gitmeye karar verir. Zeynep de İzmir de büyük bir firmanın yaptığı iş başvurusunu kabul ettiğini söyleyerek onunla gelir.

Yoldan gelen ve dükkanıyla meleketini çok özleyen Melahat; oğlu Deniz'in de geri dönmesiyle sevinir ama Zeyenp'in haline de üzülür. Gerginoğullarında Ömer dahil herkes onlara tepkili davranır. Zehracık arada kalır. Zeyneplerin eve gelmesiyle Deniz de kendisini ifade edip aşkına sahip çıkmak için oraya gider. Şevket onu korkaklıkla suçlar.

Deniz de İzmir de bir şirkette işe başlamıştır. Ertesi sabah iki genç birbirlerinden habersiz oraya gider ve karşılıklı masalarda aynı şirkette aynı anda işe başladıklarını öğrenirler. Zeynep Deniz'den gitmesini ister. Deniz ilk başta kız üzülmesin diye kabul eder ama sonra geri gelir.

Yılan Nuri ve yeni karısı Fikret'in halleri epey komik olaylar izlememize sebep olur. İbo'nun dükkanın arkasından çıkan bir suyu gece karılarından gizli Nuri'nin oteline kadar döşeyenlere teknede balık satmaya başlayan Dursun'la Eşref abi ve damadı da katılır. Malesef yaptıkları fark edilen grubu ertesi gün Başkan Nuri ve zabıtalar tek tek toplar

Melahat Şevket usta ile arayı düzeltmek ister ama adam ilk günlerdeki gibi mesafeli olmalarını ister.
Melahat dükkanına gelen Suriyeli küçük bir kızın ailesininden ayrı düştüğünü zannedip aileyi bekler. Karakolarda eziyet çekmesin diye kızı evine götürür. Ertesi gün yine restaurantına götürür. Kızın ailesinin öldüğünü öğrendiğinde kızın göçmen kaçakçılarının eline düştüğünü öğrenir. Kızın izini süren Melahat'ı fark eden adamlar kadını bayıltıp sonra da bağlarlar

 

Hiç yorum yok:
Write comments