22.12.2018

Gülperi Dizisi 15. bölüm özet. Eyüp Taşkın ortaya çıkıyor

Annesi öldü bildiği oğlunu karşısında görünce fenalaşır. Eyüp bu kadar zaman hapisteymiş. Kim olduğunu söyletmek için işkence yapmışlar ama o söylememiş. Çünkü babasıyla en son görüştüğünde Yakup ona bir cinayeti üslenmesini; karısı ve çocuklarına sahip çıkacağını hapiste ona bakacağına söz vermiş. Eyüp; babasının yanından ayrılıp mayınlı bölgede yürürken patlama olmuş; adamda yaralanmış. Anne baba ve Kader ağızları açık bu hikayeyi dinler. Yakup bey bir taraftan da ecel terleri dökmektedir. 

Eyüp; babasına karşı çok öfkelidir. Eyüp babasına serbest kalabilmesi için cinayet suçunu itiraf etmesini ister. Yakup bey biraz zaman ister. Eyüp bu sefer neden İstanbul da olduklarını; Gülperi ve çocukların neden ayrı olduğunu sorar. Anne bir sürü yalan söyler

Eyüp ertesi gün kızı Bedriye'nin karşısına çıkar. Kız çok şaşırıp sevinir. Hasan'la da buluşurlar ama çocuk erken büyümesinin, başlarına gelenlerin, babasızlığının hesabını Eyüp'e sorar. Ağlamaya başlar ve öfke ile oradan çıkar. Bedriye başlarına gelenleri anlatma işini annesine bırakırken babasının başına gelenleri üzüntüyle dinler. 

Hasan cephesinde ise Seyit'in annesine evlenme teklif ettiğini duyan Hasan çok öfkelenir. Seyit'e çok ağır ithamlarda bulunur. Adam kızıp gider. İş yerine gittiğinde konuşup anlaşırlar ama Hasan annesine de yüklendiği için kadın oğluyla konuşmaz. Hasan Seyit'e Gökhan'ın oğlu olduğunu bildiğini aileyi bir arada tutmaya meraklıysa neden oğluna oğlu gibi davranmadığını sorar

Bedriye Gökhan'a okuldaki sorununu anlatınca o da Hasan'a anlatır. Tabi ki Hasan çok kızar ve kardeşine bunları yapan kızla sosyal medya üzerinden arkadaşlık kurar. Kızı konuşturup yaptıklarını anlatmasını sağlar. Ertesi gün gidip kızı yazdıklarını herkese göstermek; okuldan attırmakla tehdit eder. Başka okula gitmesi için uyarır. Gerçekten de kız ertesi gün okuldan kaydını aldırmıştır. Bedriye artık rahatlıkla okuluna geri dönebilir.

Artemis annesinin yaptıklarını öğrenmiş bir şekilde boşanma duruşmasına gider ve artık bu işi bitirmelerini ister. Şeyma artık karşı koyamaz ve boşanırlar. Artemis bir kaç gün babasıyla kalmak ister. Kadir Gülperi'ye boşandığını söyleyip dertleşir. Gülperi ne diyeceğini bilemez. Ama kapıcılığını yaptığı apartmana Kadir'in taşındığını görünce şaşırıp kızar. Artemis; babasının yeni evini beğenir. Yeni eşyalar alırlar. Şeyma ise boşanma sonrasında arkadaşlarıyla içip biraz dağıtır. 

Hasan babasını görmesinin ardından kendini kötü hissedip Artemis'le konuşmaya okuluna gelir. Artemis ise az önce kendisine Hasan'la sevgili olduklarını el ele beraber uyuduklarını söyleyen Selen'e Hasan'a aşık olduğunu itiraf etmiştir. Selen kıskançlık yapıp Artemis'e Hasan'ın onu kardeşi gibi gördüğünü söylerken Hasan'a da Artemis'in eski sevgilisiyle barıştığını söyler.

Çocuklarını gören Eyüp; onlarla kendisinin  yaşadıklarından sorumlu tuttuğu babasını suçunu itiraf edip kendisini temize çıkarması için zorlar. Oğlu silah çekince Yakup önce avukatıyla görüşüp savunma için hazırlanmasını ister. Suçunu itiraf ettiğinde tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderilir. Geçirdiği ameliyatları öne sürerek erken tahliye talep edeceklerdir. 

Yakup Taşkın suçunu itiraf ettiğinde Kadir ve Gülperi cephesinde şaşkınlık yaratır. Neden bu kadar uzun süre sonra böyle birşey yaptığını anlayamazlar ama hemen Can'ın velayeti için hakime giderler. Kadir Can'ı annesine teslim eder. Anne oğul evdeyken artık aklanmış olan Eyüp de oğlu ve kızıyla buluşur. Onlar eve girerken Kadir, adamı görüp tanıyıp şaşırır. Evin kapısını açan Gülperi de şaşkın kalakalır. bakalım Gülperi'nin tepkisi ne olacak? Aradan geçen onca olay ve yıldan sonra karşısına çıkan kocasına nasıl bir tepki verecek?













Hiç yorum yok:
Write comments