8.12.2018

İstanbullu Gelin 65. bölüm, Adem sakat mı kalacak?


Geçen bölümün sonunda Faruk gelen telefonla şaşkına dönmüştü. Faruk haberi alınca çok telaşlandı, diğerlerine de haber verip hemen oradan ayrıldı. Hepsi endişe içinde hastaneye koştular.
Adem ve Fikret, ikisi de yaralanmış. Adem'in durumu ağır. Fikret'in durumu ona göre daha hafif.Esma Hanım, tabii hemen Adem'den bildi, "onun yüzünden oldu" diye ortalıkta esip gürledi. Gerçek, Fikret uyanınca ortaya çıktı. Adem'in Fikret'i korumak isterken yaralanması herkesi şaşırttı ve etkiledi.

İpek'in halasının kızı Gülbin, geçmiş olsun demeye, daha doğrusu Osman'ı görmeye eve geldi. Esma Hanım ve yardımcısı, pencereden Osman ve kızı izlediler.
Adem ağır bir ameliyat geçirdi, yoğun bakımda kaldı, dışarıdakiler için zor bir bekleyiş oldu. Normal odaya alıdnı, kendine gelmesini endişe ile bekledi herkes. Fikret Adem'in başındaydı, uyanması için yalvarıyordu. Kendine geldi. Doktor geldi, muayene etti. Bacaklarını hissetmiyordu Adem. Doktor geçici bir şey olabileceğini, tetkiklerden sonra anlaşılacağını söyledi.

Fikret kahroldu. Adem öfkeden deliye döndü, kimseyi görmek istemiyor. Güneş geldi görmeye, onu da kovdu.

Dilara Adem'in durumunu öğrenince çok üzüldü. Senin iyileşmen için elimizden gelen her şeyi yapacağız deyince. İyice öfkelendi, "Siz hepiniz birsiniz, ben tek, hep böyle oldu. Buraya gelmen için, bacaklarımı boranlara mı vermem gerekiyordu. Defol git" diye kızdı. "Ne senin, ne Boranların acımasına ihtiyacım yok" diye bağırdı. Bağıra bağıra kovdu kızı odadan. Çok fena oldu Dilara.

Fikret eve geldi, iyileşiyor, ama morali çok bozuk. "Adem'in cezasını bulmasını istedim ama böyle değil. Can düşmanıma, can borçluyum." diyor. Yürüyemezse, ne yaparım diye endişeleniyor.
Adem kimseye haber vermeden hastaneden çıktı. Hastanenin kapısında tekerlekli andalyede oturmuş taksi beklerken Güneş geldi arabayla, aldı onu.

Garip Bey geldi ve "Düğünü bir an önce, ocak başında yapalım" dedi.
Esma Hanım'a tetkikler yapılmıştı. Doktor aradı, çağırdı, ciddi bir durum olduğunu söyledi. Telaşla gitti Esma Hanım. Hayatında bazı değişiklikler olacak, hazırlıklı olman lazım" dedi doktor. Alzheimer başlangıcıymış. Dondu kaldı kadın.

Hiç yorum yok:
Write comments