27.01.2019

Kardeş Çocukları 1.bölüm özet. Hikaye ve karakterler

Karalılar köyünde başlayan iki kız kardeşin hikayesi. Ümran ve Ümmü. Ümmü şuan dünyaca ünlü yıllardır Türkiye'de olmayan aktivist kalp cerrahı Yıldırım'dan bir kız çocuğu dünyaya getirir. Ancak kadının büyük hayalleri vardır. Kızını çocuğu olmayan ablası Ümran'a bırakır. Ümran; Hayat adını verdiği kıza kendi kızı olarak görür. Kız da onu annesi sanmaktadır. Evin reisi ise karısının onu sevmemesinin suçunu bu kıza yükleyen dayakçı aile reisi Cemal'dir.

Cemal'e rağmen kızını korumaya çalışan Ümran; kızının doğum gününde kızını ondan çok büyük bir adama satan kocasını durdurmaya çalışırken yaralar. Ümran hapishaneye atıldığında Cemal de kızı ahırın altındaki kömürlüğe kilitler. Etrafa da kızın kaçtığını söyleyip kayıp ilanı verir. Hapishanedeki Ümran; kızının kaçtığına inanmaz. Adamın bir şey yaptığını düşünür ama kadına kimse inanmaz.

Hayat kuru ekmek ve su ile bu karanlık, soğuk yerde 1 yıl hayata tutunur. Etrafta oynayan bir çocuğun onun sesini duyup annesini çağırması; annenin de jandarmayı araması ile Hayat; Cemal onu tam da yakacakken kurtarılır. Bütün Türkiye'nin bu insanlık dışı olaydan haberi olur. Kız hastaneye kaldırılır. Haftalarca tedavileri ve bakımları yapılır.

Ümmü ise ilk iş adını değiştirip Umay yapar. Bir araba fuarında hostes iken tanıştığı zengin iş adamı Reşat'la evlenmiş; Hayal isminde bir kızları olmuştur. Ailesinden bahsetmemiş; başka bir hikaye anlatmıştır. Yardım derneğinin başkanıdır. Etrafındaki herkesin saydığı hayran olduğu bir kadındır. Verdiği büyük parti haberlere düşen son dakika haberi Hayat ile bölünür. Arkasından kapıya gelen polisler ile ailesi de gerçek ismini ve kimin teyzesi olduğunu öğrenir.

Ümran kızını televizyondan gördükten sonra sürekli kızına gitmek ister ama resmi yazışmalar yüzünden bir türlü gidemez. Sonrasında da Hayat; aile içi şiddet mağduru olduğu kendisi de aile içi şiddet suçundan hapiste olduğu için kızını göremeyeceğini öğrenir. Ama Ümran'a asıl şok; kızının İstanbul'a teyzesinin yanına götürüldüğünü öğrendiğinde olur. Neyse ki kadının tahliye olmasına sadece 10 gün kalmıştır.

Kocası Reşat elbette sorun çıkarır ama o durumdaki kıza da yardım etmeleri gerektiğini düşünür. Kızları Hayal'in ısrarı ile yiğeni olarak bildikleri Hayat'ı evlerine getirmeye karar verirler. Kızı almaya Reşat beye baba diyen yakışıklı ve çapkın Volkan gider. Hayat'ın iyileşmesini bekler ve sonra kızı alıp özel jet ile İstanbul'a getirir. Kocaman evi gören kız şaşkındır. Sonrasında Umay Karay'ın yiğeni olduğunu öğrendiğinde ise şoke olur 


Hiç yorum yok:
Write comments