31.01.2019

Bizim Hikaye 55. bölüm özet. Merve neyin peşinde

Barış son sürat Kerem'in attığı mesajdaki odaya giderken Filiz onu durdurup bir odaya sokar. Sakinleştirmeye çalışıp Kerem'le konuşmaya gider. Nihal banyoya saklandığı için adam "Kız arkadaşıma attığım mesaj yanlışlıkla size gelmiş. Bakın kız arkadaşım da burada" der ve Nihal'in çantasını paltosunu gösterir. Nihal de banyoda suyu açar. Filiz bir gariplik olduğunu anlar ama ısrar edemez. Olanları Barış'a anlatıp otelden yollar.

Nihal ise telefonu getirenin Barış olduğunda ısrarlıdır. Neyse ki Barış'ın arkasından gelen Tufan'ın telefonunu getirdiğini söyleyen Filiz'i Kerem duyar ve Nihal'i ikna etmeye çalışır. Nihal inanmaz.

Hikmet'in kaçırdığı çocuğun annesi emniyete gider. Kocası onu dövdüğünü için panikleyip Hikmet'in ona sarkıntılık ettiğini söyler. Çiçek veya Rahmet ne derse desin kadın sözünden dönmez. Hikmet ise bir araba bulmuş; şehir dışına çıkmaya çalışmaktadır. Yolda aldığı sütün zehirli olduğunu düşünüp çocuğu aç bırakır. Ormanda kalırlar. Hikmet arabayı düzgün kullanmadığının bile farkında değildir.

Evdekiler bu olayı Filiz'e söylemez. Hikmet'i sorduğunda da kahvede olduğunu söylerler. Kaçırılan çocuğun tır şoförü babası Elibolların evini basar. Kendi çocuğuna karşılık İsmo'yu almak ister. Tufan, Rahmet ve diğerleri bırakmaz. Tartışır. O sırada Rahmet'le görüşemeyen Deniz gelir. Araba ile kaçmış olabileceğini söyler ama diğerleri pek kaile almaz.

Sabah parkta uyanan Fikri ve Hatun çok sarhoş oldukları için olanları hatırlayamazlar. İşaretleri takip edip önce cebindeki arabanın sigortasının kaskodan gelen parasının almalarını isteyen bir kağıt bulurlar. Gittikleri sigortacı adam 450 bin lirayı önceki gün kendisinden aldıklarını söyler. Kırmızı bir arabanın içinde Cücü'yü bulurlar. Cücü önceki gece bir otelde eğlendiklerini ve İsmail Altın diye biriyle sıkı fıkı olduklarını söyler. Adamın kartını bulup ararlar

Hikmet yol üzerinde bir markete girip alış veriş yapar. Parasını vermez. Sonra kavga çıkarıp etrafı dağıtmaya başlar. Market sahibi polisi arar. Başka bir müşteri olanları videoya çeker. Cemillere haber gelir. Rahmet de onunla markete gider. Videodaki kardeşini tanır. Tufan'la Hikmet'i aramaya başlarlar.

Barış Kerem meselesinden kurtulmak için adama mesaj atar. Bir depoya çağırır. Bayıltıp bağlar. Üzerine benzin döküp yakmakla tehdit eder. Filiz'in peşini bırakmasını söyler ve adamı orada bırakır. Sabah gelen işçiler Kerem'i bulur. Adam Nihal'i arayıp işi bıraktığını söyleyip gider. Adamın oteli terk etmesinden müdürü Filiz'i sorumlu tutup kızar.

Kerem'in sigortacı olmadığını öğrenen Barış; Nihal'den şüphelenir. Ondan bilgi getirmediği için Merve'ye bağırır ve onu tehdit eder. Merve bu tehditlere kızar. Nihal'e mezarı açması için yönlendirir sonra yasal olmadan mezarı açtırırken yanında olmaya ikna eder.

Barış ise Merve'nin kardeşi olup olmadığını anlamak için saç tellerinden dna testi yaptırmayı planlar. Filiz örnekleri bırakır ama 1-2 haftaya sonucun çıkacağını öğrenir.

Elibollar Hikmet'in durumunu Filiz'e söylerlerse işini aksatacağını; kovulacağını düşünür. Olaylardan haberi olursa Barış'ın da ortaya çıkıp başını belaya sokacağını düşünürler.  Hikmet'in arabasının benzini bitirince bir köyde eve saklanır. Diğerleri tüm köyde onu aramaya başlar.

Fikri ve Hatun o adamla buluşur. Oteldeki bağış gecesinde adamla iyi anlaşan Fikri çocuklara protez bacak kol almak için bütün parasını onlara bağışladığını öğrenir. Kırmızı arabayı da kiraladıklarını öğrenirler. Hatun ise parasız olduğu için Fikri'yi terk eder.

Çiçek mahallede gezerken bebeğin babasının annesini çok fena dövdüğünü görür. Karı kocanın arasına girer. Polisler gelip ayırır. Kadın kocasından şikayetçi olmaz. Çiçek; kadınla konuşmaya çalışır ama kadın dayak yiyip genede adamla kalmaktan başka çare bulamaz. 

Barış'a mezar meselesini anlatıp plan yaparlar. Merve mezar kazılırken orada olursa mezardan çıkan örnekle Barış'tan alacağı örneği değiştirmeyi planlar. Merve; Barış'ın karısına babasını aramayacağını söylediğini duyup gitmekten vazgeçer. Barış kızla yüzleşip kavga ederken O an Filizlerin evinde olanlar televizyonda haberlerden olanları öğrenip kalakalır. Bu sırada Nihal mezarı kazdırmaya başlar




Hiç yorum yok:
Write comments