23.01.2019

Diriliş Ertuğrul 132. bölüm özet. Dragos'un hedefinde Ertuğrul var

Ertuğrul'un Umuroğulları otağında Sırma'yı değil İlbilge'yle evlenmek istemesi; kızın da rızasının olduğunu söylemesi herkesi şaşırtır. Emir Bahattin tam karşı çıkacakken içeri bir adamı girer ve kervan saraydaki altınların çalındığı; Moğolların öldürüldüğü haberi gelir. Derhal oraya giden Emir Bahattin'i bu olayda sorumlu tutarlar. Emir ile oraya giden Beybolat'a bu işi verir; eğer her şeyin üstesinden gelirse uç beyliğini ona vermeyi vaad ederler.

Ertuğrul otağına döndüğünde neden Sırma'yı değil İlbilge'yi istediğini sorarlar. O da bu şekilde İlbilge'nin Emir Bahattin ile evlenmesine engel olup arkasına Moğol gücünü almasına engel olduğunu söyler. Ertuğrul; çocuklarına bu olayı usulünce anlatır. Selcan hatun İlbilge'ye laf sokar ama sonrasında Ertuğrul onunla evlendiğinde otağın hanımlığını kaptıracağından endişelenir.

Sırma ise kendisini aldatılmış hissedip en başta ablası olmak üzere etrafa saldırmaktadır. İlbilge Ertuğrul'a gidip isteğinde samimi olup olmadığını sorar. "Otağında yer var; gönlünde var mı?" diye sorar. Ertuğrul usulünce gönüle emir verilemeyeceğini diyerek hala kalbinde Halime olduğunu ama evlenme fikrinden de dönmeyeceğini söyler.

Dragos altınları mağarasında emniyette olduğunu düşünürken zafer kutlamaları yapar ve Ertuğrul'a da pay vermemeye kararlıdır. Ama Ertuğrul'a haber salıp altınların kalede olduğunu; yarısını vermek için davet ederler. Ertuğrul olayı anlar. O sıarada Turgut alp ve adamları mağaraya girip altınları alır. Orada karşılaştıkları Tara'yı öldürüp kellesini Dragos'a yollarlar. Dragos olanları anlar ve Ertuğrul'a karşı öldürme planı yapar. Kervan saraydaki moğollara da altınları Ertuğrul'un haber vermesiyle kendisinin çaldığını ama Ertuğrul'un onlardan çaldığını yazan bir mektup yollar.

Diğer taraftan Dragos Ertuğrul'u öldürmek için Söğüt'e gider. İçeceği şerbete zehir koyar ama Ertuğrul o an içmek istemeyince bu sefer bıçakla öldürmeye çalışır. Tam o sırada Beybolat içeri girip Ertuğrul'a kervan sarayda Emir Bahattin'i moğolların alı koyduğunu söyler. Ertuğrul ona moğollarla iş yapmamasını öğütlerken Albastı'yı aradığını söyler. Beybolat Ertuğrul'a bacısı İlbilge'yi ona vermeye razı olduğunu söyler. Gitmek üzereyken Ertuğrul'un içmesi için Dragos'un bıraktığı içecekten içer ve zehirlenmiş olur.

Ertuğrul kervan saraya baskın yaparak Albastı'nın kimliğini öğrenmeyi planlamaktadır. Bamsı ve alpler kervan sarayı gözetleyip gelmesi için Ertuğrul'u bekler. Sonra da içeri girip moğolları öldürür. Ölmek üzere olan Emir Bahattin'den Albastı'nın kimliğini öğrenemez.

Beybolat vücudundaki değişiklikleri fark eder ama kulak asmaz. Sırma'ya moğolların ona verdiği görevi ve Ertuğrul'u bertaraf edebilirse uç beyinin kendisi olacağını söyler. Bu sebepten evliliğe rıza göstermiş gibi yapmasını böylece Kayı otağına rahat girip çıkıp casusluk yapabileceğini anlatır. Sırma razı olur. Sonra da İlbilge'yi çağırıp evliliğine onay verdiğini söyler. Sonra da düşüp bayılır.


Hiç yorum yok:
Write comments