26.01.2019

Gülperi Dizisi 17. bölüm özet. Gülperi'nin zor kararı

Kadir nikahı durdurup Eyüp'e arapça isimler saymaya başlar. Eyüp öldürdüğü kişilerin isimlerini duyunca panik olup masadan kalkıp odada Kadir'le konuşmaya gider. Gülperi konuşmanın az bir kısmını duyar. Geçmişte de şimdi de Eyüp'ün bir şey yaptığını anlar ama ne olduğunu anlayamaz. Nikah masasına oturduğunda zaten istemediği bu adam hakkında kafasında soru işaretleri olduğunu fark edip nikah memurunun sorusuna "Hayır" der. Herkes şoktadır.

Eve döndüklerinde küçük bir kıyamet kopar. Özellikle Bedriye annesine çok tepki gösterir. Hasan ise babasının açıklamalarını mantıklı ve yeterli bulmaz. Eyüp üste çıkmak için gururlu bir insanmış gibi yapıp evden gider. Bedriye de onunla gider. Hasan da onlarla çıkar ama barınağa gider. Seyit'e olanları ve kafasına yatmayan pürüzleri anlatır. Seyit zaten gözünün tutmadığı Eyüp'ü araştırmak ister ama Hasan "Önce bir kendi imkanlarımla bulmaya çalışayım. Bulamazsam sana gelirim" der 

Gülperi'nin nikah masasına dönmesinden evleneceği hatta o gidince evlendiği sonucunu çıkaran Kadir ise eşyalarını toplayıp gitmeye çalışır. Gülperi kocası hakkında konuşmak için Kadir'e gider. Kadir kendisi söylemek istemez ve kadını geçiştirir. Kocan, kocan diyip durunca Gülperi evlenmediğini söyler. Kadir sevinip umutlanır. Sonra kadının kollarındaki darp izlerini görüp sorular sorar. Gülperi saklamaya çalışır.

Eyüp Bedriye'yi ikna edip kendi annesinin ve kardeşinin oturduğu eve gider. Annesinden yine para alır. Kadından daha çok para istediğinde kadın memleketteki tarlalarını satıp ona getireceğini söyler. Bu arada kuma olan kızın Ejder'den hamile olduğunu öğrenir. Kadir yüzleşip suçunu ailesine itiraf etmesini isteyerek Eyüp'e gider. İkili kavga ederken şoför çocuk konuşmaları duyar ama ağası tehdit ettiği için kimseye söyleyemez. Kadir ertesi gün 11e kadar suçlarını itiraf etmesini eğer etmezse kendisinin söyleyeceği tehdidini savurur.

Kadir'le konuşmaya giden Hasan avukattan bir şey öğrenemez. Ama masasının üzerinde babasını adı ve resmi olan bir dosya görür. Çocuğun gördüğünü gören Kadri şüphelenir. Hasan Artemis'ten yardım ister. Babasının şirkete giriş kartını almasını ister. Kız kartı alınca beraber ofise girerler ama dosyaya henüz ulaşmışken Kadir'e yakalanırlar. Kadir onları bir temiz azarlar

Can'ın tedavisi iyi gitmektedir. Doktor kısa süre sonra duyacağını söyler. Bedriye kapıcılık yaptığı yerde tanıştığı kızın zorlamasıyla bir partiye gitmek ister. Bedriye'ye tekrar yaranmak isteyen Kader hala Eyüp'ü tehdit ederek kız için izin alır. Kız orada yapışkan bir çocukla tanışır. Hasan da Selen'in istediği partiye geç de olsun gider ama sevgilisi gitmiştir. Bedriye çıkışta abisini bekleyen Gökhan'la karşılaşır. Birbirlerine hislerini itiraf ederler ama gizlemek üzere anlaşırlar.

Eyüp'ün yüklüce para verdiği adam hapishanede koğuşta Ali'yi öldürür. Eyüp aynı adamdan kumar oynamak için paralı adamlar bulmasını ister.
 
Gülperi Kadir'den Eyüp ile ilgili bilgi alamayınca Cabbar ismindeki onların memleketlisi ve ailenin erkeklerinin kirli işlerini yapan adamla konuşmak ister. Adamın hangi hapishanede olduğunu öğrenip araya birilerini sokup görüş için izin alır. Adam ilk başta konuşmasa da sonunda Gülperi'ye Eyüp'ün kendisine yardım eden 5 kişilik aileyi öldürdüğünü söyler. Kadın şaşkın kalakalır

Kadir'in elinde delil niteliğinde evrak yoktur ama bilgi vardır. Belirttiği saatte suçunu ailesine itiraf etmeyen Eyüp'ü konuşmak için ofisine davet eder. Adamın anlamayacağı yabancı dilde evrakları onun ismiyle değiştirip Eyüp'ü kandırır. Eyüp söylememesi için yalvarır. Kadir Gülperi'ye söylemek için ofisten çıkınca Eyüp adamın peşinden gidip onu sokakta arkasından bıçaklar. 

Hiç yorum yok:
Write comments