31.01.2019

Halka 3. bölüm özet. İlhan Tepeli ve İskender karşı karşıya

Kaan garsonu konuşturmaya çalışırken Cihangir de arkasındadır. Polisler gelip orayı basar. Kaan'ın silahı ruhsatsız çıktığı için nezarete atılırlar. Komiser Kaan'ın peşindeki Bahar'a neden onun peşinde olmadığını sorunca atlatıldığını öğrenir. Cihangir hemen çıkar. Kaan'la ilgili de avukatları çabalar. Komisere Kaan oraya Cihangir ile gittik. Ben korumaydım der. Komiser inanmaz. Kaan için bulup verdikleri belgede garsonun adının olduğunu fark eder

İlhan'a Vekilharç Kaan'ın konuştuğu garsonu öldürtmesini ister. Cemal Kaan'ın anlattığına inanmaz. Altan amiri görüp ondan garsonla konuşmak istediğini söyler ama suçu olmadığı için salı vermişlerdir. Garsonu çıkarttıran da meğerse Altan'mış. Altan daha önce de Kaan'ın gördüğü sarı takım elbiseli adamın cesedinin yok olduğu davada çocuğu sorgulayanmış.

Kaan emniyetten çıkar. Annesi almaya gelir. Komiserler takiptedir. Müjde de onun resmini çeker. Babasına gidip kuryeci çocuğu bulduğunu söyler. İlhan Kaan'la görüşüp tanışır.

Cihangir odasındaki resmi ne zaman yaptırdığını Adem'e sorar. Sarı elbiseli adamı hatırlayıp hatırlamadığını sorar. O da babasının yanında gördüğünü söyler. o sırada İlhan da terzi lakaplı sarı takım elbiseli adama gitmiştir. Cihangir psikologuna bu gördüklerini yaşadığını ama hatırlayamadığını anlatır. Nasıl unuttuğunu anlayamamaktadır.

Bayan komiser Altan amir ile konuşur. Sahte evrak ile Cemal komiserin garsonu salıverdiğini söyler. Ama bu tabi ki yalandır. Bahar'ın Cemal'den kuşkulanmasını sağlar. Garson çalıştığı pavyonun parasını çalıp kaçtığını öğrenirler. Herkes garsonun peşindedir.

İskender Vekilharca gidip İlhan ve ya cihangir'i öldürmek için izin ister ama vermezler.

Kaan da garsonun geçtiği yollardan geçip Yunanistan'a geçmenin peşindedir. Ancak bu insan kaçakçılığı işini İskender yapmaktaymış. Garsonun para verip kendisini geçirmesini istediği adam Şener'e 'terzi' lakaplı sarı giyen adam gelir. Şener garsonu görmediğini söyler. Garson terziyi görüp kaçmaya başlar. Kaan onu görüp takip ederken Şener'in adamları onu kaçırıp Kaan'ı dövmeye başlar. Cihangir de oraya gelmiştir. Kaan'ı kurtarır. Adem garsonu yakalayamadan Şener arabayla kaçırır. Terzi onları görür.

Şener garsonu İskender'e götürür. Garson konuşmaz. terzi gece gidip Şener'in adamlarının hepsini öldürür. Komiserlerin haberi olur. İlhan İskender'le konuşmak için adamlarıyla mekanına gelir. İsim vermeden garsonu ister. İskender de onun karşılığında Kaan'ı ister. İlhan vermeyeceğini söyleyip masadan kalkar. Kaan ve Cihangir'e garson Emrah'ı bulmalarını emreder.

İrem babasının bilgisayarından Cihangir'in seansta konuştuklarını dinlemek ister ama adam şifre koymuştur. Kayıtları alıp şifreyi çözmesi için bir bilgisayarcıyla anlaşır.

Müjde babasına nasıl ateş ettiğini gösterir. Müjde 12 den vurur ama babası yine de onu önemsemez. Terzi İskender ile pazarlık için Müjde'ye şöförü gibi yaklaşır.

Emrah İskender'in adamlarının yanında misafir tutulmaktadır. Çocuk telefonunu açıp annesini arar. Bahar komiser yerini tespit edip önce Kaan'a sonra Altan amire haber verir. Cemal Bahar'ın Kaan'ı arayıp arkasından iş çevirdiğini de Altan'a haber uçurduğunu da bildiğini de söyler ve kızı operasyondan çıkarır

Kaan ve Cihangir garson Emrah'ı almak için mekana gider. İkisi de adamı sağ yakalayıp konuşmanın peşindedir. Emrah kaçıp kendisini götürecek gemiye atlar. Kaan ve Cihangir de atlar. Kaptan olarak sadece Terzi vardır. Onu görünce şaşırırlar. Terzi Emrah'ı öldürüverir.





Hiç yorum yok:
Write comments