28.02.2019

Bizim Hikaye 59. bölüm özet. Barış tutuklanıyor

Mahalledeki kahvede polis baskını olacağını öğrenen Barış; haber vermek için gittiği kahvede kumar oynatanlar yüzünde dışarı çıkamaz. Polisler gelince Cemil mecburen diğerleriyle emniyete gitmesine engel olmak için onu elinden kaçırmış gibi yapar ama telefonunu düşürür. Emniyete gittiğinde Tufan çaktırmadan Barış'ın telefonunu tutanak tutulduktan sonra alıp saklar. Emniyette kameralar izlenirken ortaya çıkmasın diye Cemil kalp krizi geçirme numarası yapar.

Barış eve gidemeyince Rahmet'e gider. Deniz de oradadır. Rahmet haber verip ablasını yatıştırmak için eve giderken Barış da Deniz ile evde kalır. Filiz kardeşinin yurt dışına gitmemesinden sorumlu tuttuğu Deniz'e kötü davranır. Akşam eve yemeğe davet eder ama onlar gelmeden yemeğe başlar; sürekli laf sokar. Deniz de ağzına geleni söyleyince yemek başlamadan biter.

Servet Aktan yurda döner. Merve onu karşılar. Nihal ile de konuşunca yeni bir plan yaparlar. Merve'nin kızı olduğunu öğrenen adam onu parası ile kendi tarafına çeker. Merve Barış'ın yaşadığını ispat etmek için onu konuşturup videosunu çeker. Konuşma sırasında Barış sanki Nihal ve Servet'in tutuklanması için çalışıyormuş gibi konuşur. Savcılığa gidip delilleri sunarlar. Hatta Nihal kocasıyken zorla kendisine belgeler imzalattığını söyler. Savcı tutuklama kararı çıkarır. Sermet Aktan da tüm suçu oğlunun üzerine atar.

Barışlar da Merve'nin bir şey çevirdiğini düşünmeye başlar. Nihal aleyhine dava olması gerekirken bir türlü bulamazlar. Rahmet de evrakları mahkemeye götürdüğünden emindir.

Necmiye hanım babasının hortladığını düşünüp lokantanın anahtarını; tam da sıfırı tüketmiş olan Filizlere verir. Çiçek ile beraber tam gaz hazırlıklara başlarlar

Fikri ise içki alacak parası kalmadığı bir an; evine gelen yaşlı bir adamın Hikmet'in öz dedesi olduğunu ve mirasını da ona bırakacağını duyar. Hemen Fikret'e gidip Hikmet taklidi yapmasını ister. Fikret ve Kiraz da okuldaki zengin çocuklarına mahallelerinde mekruh bir evde korku evi ortamı hazırlayıp para kazanmayı amaçlar. Fikri ile onlara yardım ederse Ona yardım edeceklerini söyleyerek anlaşırlar. Yaşlı adamı bir şekilde inandırırlar.

Cemil eve dinlenmek için gönderilir. Panik atak teşhisi konur. Çiçek hemen ona bakmaya evine gider. O sırada Cemil'in annesi eve gelince ters ters konuşur. Çiçek üzülüp kaçar. Cemil onunla da annesiyle de konuşur. Kadın oğlunun hamaratlığını övdüğü Çiçek'e bir şans vermek için lokantaya gider.

Bölüm sonunda Savaş Aktan'ın bulunabileceği tüm mekanlara aynı anda baskın yapılır. Rahmet'in evi, kendi evleri ve lokanta basılır. Oradaki herkesi emniyete götürürlerken Barış da lokantada yakalanıp kelepçelenir. Nihal büyük bir zevkle adamın götürülüşünü izler

Hiç yorum yok:
Write comments