29.03.2019

Bizim Hikaye 63. bölüm özet. Elibollar zor durumla

Önce oğlu Erhan'ı arkasından Fikri'yi gören Zihni amca çıldırır ve kesinlikle Elibolları evine almaz. Dışarıda yatan Filizler sabah uyandığında Kiraz ve Fikret'in olmadığı fark eder. İsmet ablasına otostopla İstanbul'a gittiklerini söyler. Barış ve Filiz yola onları aramaya çıkar. Çocuklar birbirlerine bıraktıkları ablalarına mektup yazma işini unutunca merak etmesin diye inip geri dönerler. Yanlışlıkla Murtaza'nın adamlarının aracına binerler. Allahtan adamlar da çocuklar da anlamaz.

Filizler o karışıklıkta telefonlarını piknik alanında bırakınca çalınır. Bu arada Erhan da öncesinde nişanlanmış; takılan altınları çalmış; Erhan onları yeni sevgilisine vermiştir. Eski nişanın sahipleri altınlar için Zihni'yi sıkıştırmaktadırlar. Filiz babasına altınları bulup abisini yumuşatmasını ister.

Fikri altınların peşine düşer. Barış iş başvurusu için Filizlerden ayrılır. Filiz kardeşleri için amcasından ekmek, çay ister. Kendisinin yememesi amcasının hoşuna gider. Fikri Erhan'a Ayla'yı kaçırmasını söyler. Beraber kızı kaçırıp bir yere kapatırlar. Fikri sonra da kızın babasıyla anlaşır ve altınları geri vermesi karşılığında ispiyonlar. Altınları alır ama onları bozdurup içmeye başlar. Neyse ki Barış adamı bulup kalan altınları kurtarır. Zihni amca Elibolların babası olmaya karar verir.

Tufan ve Cemil; Murtaza'nın çiftlik evine polisleri getirir ve arama yaptırtır. Ama adamlar çoktan Rahmet ve Necmiye'yi evden götürmüşlerdir. Polis bulamayınca aramayı yavaşlatır. Bizimkiler de kendi başlarına Rahmet'i kurtarmak için plan yapmaya çalışırlar. Deniz Murtaza'ya gider. O sırada Rahmet'i babasının yerini söyletmek için döverler, parmaklarını kesmekle tehdit etmektedirler. Kız Murtaza ile tekrar sohbete başlar.

Fikri ile Zihni'nin bu hale gelmesinin nedeni ise yıllar önce Şükran Zihni ile evlenecekken gelinlikle Fikri kadını kaçırmış evlenmişmiş. Fikri ise abisini kurtardığını iddia etmektedir. Şükran meğerse o civarda bir sürü kişiyi evlenicem diye dolandırıp takılan altınları alıp kaçmışmış. Karısı bunları öğrenince Zihni'yi terk eder. Bütün bölüm boyunca evinde kalabilmek için amcalarının suyuna giden Elibollar daha fazla dayanamayıp babalarının tarafında yer alınca evden kovulurlar.

Deniz çiftlikte Rahmetlerin yerini öğrenip diğerlerine söyler. Kurtarma operasyonunda hepsi yakalanır. Rahmet Murtaza'yı ölen yiğeninin kendisini ceza evinde bıçaklatıp yerine geçmeyi planladığına inanadırmaya çalışır. Kaçmaya çalışırken Rahmet kolundan vurulur. Murtaza'nın adamları bu arada Tekirdağ da Fikri'yi ve ailesini aramaktadır. Bölüm sonunda bulurlar ve onları bulup Murtaza'ya götürürler.


Hiç yorum yok:
Write comments