27.03.2019

Halka Dizisi 11.bölüm özet. Cengizhan'ın Çağatay'a oyunu

Cemal amiri yerde kanlar içinde gören Kaan şoke olur. İçeri giren Cihangir'i gitmeye ikna edip yollar. Bahar'ı arayıp vurulma olayını söyleyip ambulansı aratır. Cemal amir ameliyata alınır. Cemal amir ambulansa konulurken bir isim söyler. Kaan'la Cemal amir uzun süre eve gidemeyeceği için onun evine girip etrafa bakarlar. Muhabbet kuşunu Kaan alır. Evde Cemal amirin kanser olduğuna dair belgeler bulurlar.

Altan'ın amiri içerideyken konuşup durmasına kızan Bahar biraz yükselir. Kaan da Altan'ı görünce kendisini hapse atan kişi olduğunu fark eder. Saatlerce sorgulayan sonrada hiç bir ifadesini dosyaya koymayan adamın halkaya çalıştığından neredeyse emindir. Onunla sorgu odasında konuşurken anahtarını çıkarıp çayını karıştırdığı an Altan'ın da konuşma ve tutumlarının döndüğü an olur

Bunu fark ederler ama kesin bir delil yoktur. Bu sefer Bahar ve üstleri olan amir ile Cemal'in de yardımıyla bir plan yaparlar. Sanki halka ondan Cemal'i öldürmesini istemiş gibi bir haberleşme zarfını arabasına koyarlar. Altan hiç sorgulamadan zarfı açar, içindeki ölüm emrini okur ve kağıdı yakar. Sonra da Cemal amirin fişini çekip öldürür. Tam bu sırada ortaya çıkıp onu yakalarlar. Sonra da Bahar'ın babasının evine gizlice götürüp sorgulamaya çalışırlar

Diğer tarafta Cihangir Kaan için gittiği emniyette Altan'ın sesini ve söylediği bir cümleyi duyduğunda kaybettiği anıları geri gelmeye başlar. Bir akıl hastanesinde elleri ayakları bağlıyken kendisine zorla ilaç verildiğini ve Altan'ın da onu ziyaret ettiğini hatırlar. Kaan ile ilgili konuşmak bahanesiyle Altan'ın yanına gittiğinde adamla konuşurken kendisine iğne vuranın nişanlısının babası psikologu Halit bey olduğunu hatırlar.

Şoke olan Cihangir doktorun yazıhanesini arayıp kızı öldüğünden beri gelmediğini öğrenir. Gizlice evine girip baktığında adam gerçekten yoktur. Kitapların arasında bir klinikte çekilmiş Halit beyin resmini bulur. Kliniğe gitmek için yola çıktığında Kaan da ona katılır. Bu kliniğin arkasında halka olduğundan emin olan Kaan'a rağmen içeri girerler. Halit'i bulduklarında adamın kendinden çoktan geçtiğini fark ederler. Adem bunu İlhan Tepeli'ye söylediğinde adam telaşla oraya doğru yola çıkar.

Çağatay ise yeşil evde Bahar'ın babasının belgelerini okurken başka bir kardeşi olduğunu öğrenir. İskender'e giden Çağatay; kendisini ve terziyi saklamasını ister. sonra halkanın avukatını çağırıp tehdit ederek kardeşi hakkında bilgi ister. Mirasın iki kardeş arasında dağıtıldığını; babasının yıllarca şarkıcı bir kadına her ay para yolladığını ve kadının 2 yıl önce öldüğünü öğrenir.

Kadının evine giderler. İskender'in adamı daha önce burayı korumak ve yaşlı kadınla kimseyi görüştürmemek için burada olduğunu söyler. Cihangir 2 yıl önce buraya gelmiş; kadınla görüşmeye çalışmış ama itiş kakış sırasında kadını oradan kaçırmışlarmış. İskender bu bilgiyi Çağatay'a söylemez. Çağatay; babasıyla görüşür. Terzi'yi  bulduğunu ve onu verirken bir ricasının olacağını söyler. Tek istediği babasıyla buluşup yüz yüze vedalaşmakmış.

Hümeyra'nın itirazına rağmen Cengizhan buluşmayı kabul eder. Kliniğe gelen Çağatay ve adamları Cengizhan'ı öldürmek için konuçlanır. Cengizhan ve vekilharç gelir. Cengizhan Terzi'yi affeder. O sırada İlhan da gelir. İskenden de İlhan da Cengizhan'ı ilk kez görmektedirler. Çağatay kardeşinden bahsedip mirastan falan bahsedince baba oğul yükselir. Çağatay  adamlarına işaret verir ama hiç bir şey olmaz. Cengizhan daha büyük bir tuzak kurarak oğlunun adamlarını saf dışı bırakmıştır.

O sırada Kaan ve Cihangir içeride Cengizhan'ın adamlarına yakalanıp bayıltılır. Çağatay'ı da içeri götürürler. Üçünü aynı odaya koyup bağlarlar. Cengizhan Hümeyra'yı çağırıp "Bu üçünden sadece 1 tanesi bu odadan sağ çıkacak ve Halka'nın başına geçecek. Bunu sen seçeceksin" der.

Hiç yorum yok:
Write comments