19.03.2019

Söz 74.bölüm özet. Tim komutanı Fethi Kulaksız şehit oluyor

Söz dizisinin bu akşamki bölümüne göz yaşı hakim oldu. Yayınlandığı günden beri sadece 2 (Kurtdereli, Hafız) şehit veren tim; bu kez komutanları Avcı lakaplı usta nişancı Fethi Kulaksız'ın kahramanca ölümü ile sarsıldı. Yürekleri yakan vedada en can alıcı söz ise ölmek üzereyken "Eylem; Goncam sana, sen Allah'a emanet" oldu. Çanakkale Şehitlerimizi andığımız bu günde hashtag #vurdularBeni oldu. Burak Sevinç'in muhteşem sesi ile söylediği Çanakkale Türküsü ve rol kabiliyeti bu vedayı muhteşem kıldı ve alkışı hak etti

Yavuz kendisine Linda'nın doğrulttuğu silahtan Kopuk'un elektrikleri kapatması ve içeriye yaptığı saldırı ile kurtulur. İki ülke arasında savaş çıkabileceği için yanlarında delil niteliğinde bir şey götürmeleri gereklidir. Onlar da Linda'nın öldürmek üzere olduğu büyük elçiyi esir alarak çıkarlar. Peşlerindekileri atlatıp tenha bir binaya giderler. Adam itiraf etmez ama Yavuz onun böbürlenmesi  için teşvik eder. Adam yaptıklarını öğünerek anlatınca Eylem ve o ülkenin yetkilileri saklandıkları yerden çıkıp bu itiraf üzerine büyük elçiyi götürürler. 

Eylem Yavuz'un babası gibi gizli  bir istihbaratçı olmasına şaşırmış ama ülkesine hizmet ettiği için sevinmiştir. Derya ile durumu konuşurlar. Ayrılırlar.
Su hamile olmadığını hastanede yaptırdığı test ile anlar ama çok hevesli Feyzullah'a söyleyemez.

Diğer tarafta tim ilk kamyonu teslim etme noktasına gider. Konuşturmak istedikleri adamın kendisini vurması yüzünden ikinci kamyonun yerini öğrenemezler. Yavuz ise anma törenlerine saldırılacağı haberini çoktan vermiştir. Linda Dragan'ı arayıp olanları anlatır ve kamyonun törene gidemese bile kalabalık bir yerde patlatılmasında karar kılarlar. Kamyonun şöförü törene yakın bir yerde hastaneye girerek kamyonu patlatacakken Fethi tarafından vurulur. Çaylak'ın bomba bilgisi sayesinde etkisiz hale getirilir. Saldırı gerçekleşemez

Akşam dışarı çıkan Eylem ve Fethi evlenmeye karar verir. Yavuz ve Derya'yı arar. İkili onları eve çağırır. Diğerlerini de arayıp bir eğlence mahsustan isteme töreni yaparlar. 

Dragan üstü olan kişiden paralı askerler ister. Onlarla başka bir saldırı planlar. Ateş bunu bir türlü öğrenemez. Ama bir saldırı olacağını ve buna Samet'in yardım edeceğini öğrenir. Bu bilgi Yavuz'a ulaştığında O da Kopuk ile Melisa'nın babası Samet'in evini basarlar.

Time başarılarından dolayı madalya vereceklerdir. Herkes üniformalarını giyer. Çok heyecanlı, mutlu ve gururludurlar. Dragan'ın adamlarını catering firması garsonları gibi Samet içeri sokturur. Gizlice silah ve mühimmat da içeri aldırtır. Fethi törenden önce tuvalete gider. Orada adamlardan birini görüp etkisiz hale getirir. Sonrasında adamları durdurmak için vurula vurula; vura vura ilerler. Kimse onları görmez duymaz. Arkadaşları ve kızlar merak etse de gidip bakmaz. 

Fethi onları öldürür ama çok kötü yaralanır. Timdekiler madalyalarını alıp tören bittiğinde yerine geçerler. Sahnedeki asker "Fethi Kulaksız" adını söylediğinde Avcı yaralı halde sahneye çıkıp "Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarında başaramayacaklar" diye haykırıp yere düşer. Herkesin şaşkın ve yaşlı gözleri içinde şehit olur. Yavuz da Samet'den olacakları öğrenip timden birilerine ulaşmaya çalışır. Kimse duymayınca Eylem'i arar. O da endişe ile Fethi'nin tören başından beri olmadığını söylerken içeri giren Fethi'ye haykırışları duyan Yavuz; Samet'i öldürür.


Hiç yorum yok:
Write comments