14.04.2019

Avlu 37. bölüm özet. Tolga Necdet'in peşinde

Geçen bölüm hatırlarsınız Zerrin ve Deniz birbirlerine savaş açmışlardı. Deniz tarot kartlarını Safiye ve Azra'nın yardımıyla anlamlandırmaya çalışır. Yıkılan kule olan Oktay ve Kılıç Kraliçesi Nihal'i bulamazlar. Ama kişilerle alakalı olduğunda hem fikirdirler.

Tolga'ya yeni bir amir gelir. Sert bir karakterdir. Tolga bu arada kimliğini bulamadığı Necdet'in peşindedir. Dosya kapandığı için çaktırmadan yapmaya çalışmaktadır. Necdet'in resmini veri tabanında taratır.

Deniz ve Azra; Naciye'nin bebeğini belki Kudret'in adamından aldığını; tanıyor olabileceğini düşünüp Naciye'yi bulması için Tolga'ya haber vereceklerdir. Tolga da Azra'nın tanıyabileceğini düşündüğü robot resmi kadına görüşte göstermeyi planlar.

Murat'la Azra'ya haber yollayan Tolga'yı kadın görüşe yazdırır. Tolga ona bulduklarını, Azra ise ceza evinde olanları anlatır. Necdet'in robot resmini Azra'ya gösterir ama kadın tanımayınca belki Özlem tanıyor olabilir diye resmi Azra'ya çaktırmadan vedalaşırken sarılır gibi yapıp alır. Kütüphanede Özlem'e resmi gösterirken Zerrin girer. Birşey yokmuş gibi davranır ama kadın bir şeyden şüpheleni Özlem'i söylemesi için zorlar.

Kudret'in ortalığa yaydığı Azra'nın polis muhbiri olduğu lafı Tolga'nın görüşe Azra'ya gelmesi ile katlanır. Girerken polis kimliğini gardiyanlara gösteren ve onların da "polissiniz"  diye sesli konuşmalarını duyan bir mahkum yakını bunu bir mahkuma söyler. O da yemekhanede herkesin içinde söyler. Kudret olayı alevlendirirken Hasret dayanamayıp olay çıkarır. Bu Zerrin için bulunmaz fırsattır. Hasret'i ikinci defa Kudret'e saldırmaktan hücreye atar.

Necdet ise bir önceki gece sarhoşken evine götürdüğü Oktay'ı arabasında düşürdüğünü iddia ettiği cüzdanını evine getirir. Oktay iki kere borçlanır. Adama o gece içki içmeye davet eder. Tam evden çıkarken Murat'la karşılaşır. Öğlen de Melis onunla yemek yer. Melis kullandığı ilaçlarla içki içmemesini tembihler.

Oktay akşam adının Doğu olduğunu sandığı Necdet'le içmeye gidecekken Tolga ile karşılaşıp onu da çağırır. İki adam tam restorana girecekken bir adamın karısını dövdüğünü görüp polis kimliğiyle müdahale eder. Tolga'nın polis olduğunu gören Necdet mekandan kaçar ve Oktay'a bir bahane söyler

Murat Zerrin'e iyi ve ilgili davranmaya devam eder. Hasret ile konuşmak için akşam görüşmek ister ama geç olduğu için kadın çıkamaz. Ertesi gün Deniz'le Murat'ı konuşurken görüp kıskanır. Adama ters davranır. Zerrin Deniz'e göz dağı verir.

Annesi Pelin için görüşe gelip onun lehine ifade verdiğini; davanın tekrar açılacağını söyler. Kız çok sevinir. Annesi kızına gitarını getirir. Mahkeme tekrar görülür. Avukat Erhan ve Pelin'in annesi basına demeç verir. Kadın kameralar önünde Deniz'e teşekkür edince Zerrin sinir olur

İntihar eden Derya geri döner ve eski koğuşuna verirler. Deniz de diğerleri de ona iyi davranır.
Hasan'ın erken tahliyesinin yanmadığını Tolga'dan öğrenen Azra; bu haberi Dudu'ya verince kadın çok sevinir. Çünkü kendileri yüzünden adamın başının belaya girmesinden korkmaktaydı

Zerrin Denizlerin tayfayı kışkırtmak için İpek'i hücreden çıkarır. İpek çok kötü durumdadır. her sesten, hareketten korkar vaziyettedir. Kudret kıza iyi davranır.

Melis bağlı olduğu müsteşarla konuşur. Zerrin'le yaşadığı bazı olaylar yüzünde raporunun geçerli sayılmadığını ama görevi kötüye kullanma, su istimal, mahkuma kötü davranma gibi bir şey bulurlarsa Zerrin'i açığa alıp soruşturma yapacaklarına söz verir. Deniz bu konuyla ilgili İpek'le konuşup Zerrin'in kendisini hücrede dövdüğüyle ilgili ifade vermeye zorlar.

Melis harekete geçip müsteşarı arar. Savcı Zerrin'i arar. İpek'i eksik evrakla ilgili ifadesi alınmak üzere çağırttırır. Zerrin Deniz'le de konuştuğunu gördüğü kızı sıkıştırıp tehdit eder. Zerrin B1 koğuşa gece baskın gibi arama yapar. Pelin'in gitarının içinden sim kart çıkar. Tutanak tutturur. Azra robot resmi yere atıp üzerine basar. Zerrin onun üzerini arar. İntim arama yapmak isteyince direnir. Aramayı engelledi diye tutanak tutturur.

Azra arama sırasında "Çok yakında senden kurtulacağız" diye Zerrin'e kafa tutunca müdüre oturup her şeyi düşünür ve İpek'le ilgili plan yaptıklarını anlar. Kudret'e gidip Nazan'ı öldürenin İpek olduğunu söyler. Kudret İpek'e sorar; kız yalanlamaz. Kudret ihaneti affetmeyeceğini söyler. Sonra kızı odasında asılı bulurlar.

Deniz ve Azra İpek'in ölüm haberini duyunca üzülür. Arkadaşları nedenini sorunca her şeyi anlatır. bu kez tayfa Deniz'e kendilerinden sır sakladığı için kızar, küser. 

Tolgalar robot resmi taratınca üç tane benzeyen bulunur. Tolga görgü tanığı işçi çocuğu merkeze çağırtır. Çocuk Necdet'i tanır ama adam 6 yıl önce ölmüş olarak  resmi kayıtlarda gözükmektedir.

Zerrin Deniz'i çağırır ve daha önce kendisine gelen ama vermediği mektupları kadına verir. Öldüğünü zannettiği Oğuz isminde birinden gelen mektuplardır bunlar. Deniz takmamış gibi yapar ama odadan çıktığında ağlayıp titremeye başlar. Çok eskiden olan bir yarasının açıldığını ima eder




Hiç yorum yok:
Write comments