27.04.2019

Gülperi Dizisi 29. bölüm özet. Hasan ıslah evinde bıçaklanıyor

Hasan'ı polisler kelepçeleyip nezarete götürürler. Kadir çekilen video yüzünden olduğunu öğrenip şaşırır çünkü görüntüleri yok ettiğini düşünmekteydi. Gülperi bu yüzden Kadir'i suçlar. Hasan'ın geceyi nezarette geçireceğini öğrenirler. herkes evine gider. Sonrasında Artemis eve geldiğinde annesiyle yüzleşir. Şeyma'nın telefonunda videoyu da bulduğunda annesi yine kendisini haklı çıkarmak için duygu sömürüsü yapar. Artemis babasına durumu anlatır. Kadir konuşmaya gider ama Şeyma'nın tutumu değişmez.

Ertesi gün Hasan'ın karşısına çıktığı savcı Hasan'ı tutuklu yargılanmak üzere islah evine gönderir. Hasan'ı orada daha önce didiştiği grup beklemektedir. Tuvalette sıkıştırdıkları çocuğu fena halde döverler. Olayı öğrenen aile revire koşar. Artemis'in Hasan'a videoyu çekip verenin annesi olduğunu itiraf ederken onları Gülperi duyar. Kadir'in daha önceden bilip kendisine söylememesine kızar ve tavır yapar. Hatta avukatlıktan bile azletmek ister.

Artemis annesiyle son kez konuşur ve videoyu çekenin kendisi olduğunu söylemesini ister. Bu şekilde delil kabul edilmeyecek; tutuksuz yargılanma sağlanabilecektir. Şeyma kızıyla yeni bir başlangıç yapabilmek için kabul eder.

Bedriye bu kadar olay olurken doktorla görüşür. Ona tecavüze uğradığını söyler. Adam küçük kıza yardımcı olmak ister. Ancak Bedriye giderken adama onu sevdiğini itiraf eder

Kadir Hasan'ı başka yere nakletmek ister ama çocuk istemez. Odasına gittiğinde onu dövenler oraya gelir ve onu sıkıştırıp biat etmesini, özür dilemesini hatta elini öpmesini isterler. Hasan kavga çıkmaması için dediklerini yapar ama acayip kinlenir. Daha önceden tanıdığı bir çocuktan bıçak alır. Kendisini görmeye gelen Artemis'e veda eder gibi konuşunca Kadir ıslah evine gelir. Hasan tam tuvalette karşı taraftaki çocuğu sıkıştırmışken Kadir tarafından çağrılır. Kadir çocuğa onu oradan çıkaracağına söz verir ve ondan sabretmesini, bir şey yapmamasını ister.

Mahkeme günü geldiğinde Şeyma Kadir'in dediği gibi ifade verir. Davadaki delil ortadan kalkınca çocuk tutuksuz yargılanmak üzere salıverilir. Ancak işlemlerinin yapılması için tekrar ıslah evine dönmeleri gerekir. Hasan'a bilenmiş olan grup lideri yanında adamlarıyla gelip Hasan'ı bıçaklar. Hasan odasından sürünerek dışarı çıkıp yardım ister. Onu bulup Kadir'e haber verirler. Kadir yıkılır

Can okulda arkadaşı ile kavga eder. Öğretmeni çocuk moral bulsun diye 23 nisanda müsamerede oynamasını ve şiir okumasını ister. Annesinin arasının Kadir babasıyla bozuk olması ve abisinin de ıslah evinde olması Can'ın moralini bozmuştur. Katılmak istemez ama Kadir onu ikna eder. Gülperi ona bir ağaç kıyafeti diker. Mahkeme günü çocuk sahneye çıkar.

Kadir ve Hasan; Can'ın oyununa ve şiirine yetişemeyince Gülperi kocasını arar. Kadir sesi kötü de olsa bir şey yokmuş gibi davranmaya çalışır. Gülperi tersliği fark edip ıslah evi önüne geldiğinde oğlunu sedyede görüp şaşırır. Kadir mahcuptur. Can ise onları bulmak için dışarı çıkar; kalabalığa karışır

Hiç yorum yok:
Write comments