9.05.2019

Bizim Hikaye 69.bölüm özet. Elibolların yeni komşuları

Lokantada büyük patırtı kopar. Filiz; Salih'le konuşup mühür ve lokanta işlerini tatlıya bağlarlar. Barış resepsiyonla da aynı odada kaldığı erkek arkadaşıyla konuşturur ve suçsuzluğunu ispat eder. Neslihan da o gece neden içtiğini söyleyip hakaret edildiğini söyleyince ikna olurlar. Barış bu kez çok üzülür ve böyle bir şeye inandığı için küser.

Barış Filiz'e bu evliliği sürdürmek için bir sebebinin kalmadığını söyler. Filiz özür dilemeye çalışır ama Barış dinlemeyip karısının telefonlarını açmaz. Filiz hastaneye gidip kocasıyla konuşmak ister bütün gün hastanede peşinden koşar. Filiz en son çare olarak bebeğin cinsiyetini öğrenmeye gelen hasta gibi yaklaşır. Kızları olacağını öğrenince çok sevinip barışırlar.

Rahmet de Deniz'den özür dilemeye çalışır. Yeni asistan adayı Pelin'e de kafayı takmıştır. Rahmet asistanlığı Pelin'e bırakma karşılığında Deniz'le barışması hatta evlenmesi için kızdan yardım ister. Kız sabah Deniz'e gidip evleneceklerini söyleyince kız üzülür ve sinirlenir.

Tufan'ın evine yeni birileri taşınır. Tülay evi onlara satmıştır. Çok kalabalık ve çok çamur insanlardır. Polisi görünce acındırma ve kibarlık yollarına başvururlar. Mahallenin parkına gidip herkesi çıkarırlar. Kendilerine karşı çıkan Minibolları döverler. İsmo'nun kafasını parkın demirlerine sıkıştırırlar. İki taraf fena kavga eder. Bizimkiler kötü dayak yer.

Fikri ve Ersan'ı haklarında dolandırıcılık suçlaması olduğu için polis götürür. Fikri hastalığını bahane ederek ayağına takılan cihazla ev hapsiyle cezalandırılır. Ersan ise ceza evine götürülmüştür. Fikri'den karşıdaki evdekileri göndermesi için yardımını isterler. Fikri bunun karşılığında onu kelepçeden kurtarmalarını ister. Cemil'in eski polis olmasından yararlanarak kelepçeyi çıkarıp Cücü'ye takarlar.

Barış ve Filiz olanlardan habersiz tatile çıkar. Orada bir kadının doğumu başlar. Barış ve Filiz kadına ve kocasına yardım ederler. Erkek bir bebek doğar. Adını Barış koyarlar.

Fikri herkesten para toplayıp genç erkek komşuları sanki bir tanesi diğerlerinden habersiz onlardan para istemiş; onlar da vermiş gibi davranır. Sonra diğerine gidip aynısını yapar. Fikret ve Kiraz da küçük çocukları senin hakkında kardeşin böyle diyor diyerek birbirine düşürür. Cemil ve Çiçek anneyi evden bir bahaneyle uzaklaştırınca Ferda evin babasına yanaşır. Anne kocasını Ferda ile görünce kavga çıkar. Aile fertleri birbirine ardından nezarete düşer.

Ancak sonradan öğreniriz ki meğerse onları mahalleliyi bezdirsinler diye paralı biri yollamış. Adamın niyeti ise kentsel dönüşüm mahalleye girmeden insanların bu aileden bezip evlerini satması ya da kiralıkların boşaltmasını sağlamakmış.

Filiz ve Barış evlerine girdiklerinde sokağın ve etrafın halini görür. Aileyi bulur. Filiz Fikri'ye çok yüklenince adam fenalaşıp bayılır

Hiç yorum yok:
Write comments