8.05.2019

Diriliş Ertuğrul 147.bölüm özet. Ertuğrul Albastı'yı öldürüyor

Ertuğrul ve alpleri Berke Hanın casusu ile buluşmuşken Albastı ve Arıkbuga'nın tuzağına düşer. Pek çok şehit verirlir. İçlerinde Dumrul ve Mergen de vardır. Gündoğdu bey, Gündüz ve Bamsı alplerle geldiğinde şoke olurlar. Turgut beyin de öldüğünü zannederiz lakin ağır yaralı ama sağdır. Derhal obaya gönderilir ve Artuk bey tarafından tedavi edilmeye başlar.

Hayme ana şehit, yaralıları öğrenir. Oğlunun esir alındığını duyunca obadaki tüm alpleri onu bulmaya yollarken obada kalan tüm kadınlara da savaş düzeni almalarını emreder. Derhal diğer obalar gibi Umuroğulları obasına da haberci gider. İlbilge haberi duyunca üzülür. Abisinin sağ olduğunu ve tuzağı moğollarla kuran kişi olduğunu duyunca kızar ve utanır. Sırma'ya Ertuğrul'un moğollarca tutsak edildiğini söyler ama abisinin yaşadığını söylemez.

Ertuğrul beyi bir mağaraya götürüp işkence etmeye başlarlar. Altınların yerini, sandığın içindekileri ve Berke Hanla nasıl bir iş tuttuğunu öğrenmeye çalışırlar. Lakin uç beyi konuşmaz. Arıkbuğa'ya ormanda beylerini arayan Kayıların haberi gider. O da onları saklandıkları mağaraya çekebilmek için Ertuğrul'un kıyafetinden kanlı bir parçayı bulabilecekleri bir yere koydurtup Gündoğdu ve alpleri üzerine çekmeyi planlar.

Sırma abisinin yaşadığını, moğollarla birlik olduğunu ve Ertuğrul'u da tutsak aldığını anlar. Obadaki kendi taraflarında olan beylere bunu haber verdirir. İlbilge yanına aldığı alplerle Ertuğrul'u aramaya başlar. Arıkbuğa ne olur ne olmaz diye değerli esiri Ertuğrul'u Albastı'ya emanet eder ve gizli mağarasına götürmesini ister. Yolda Ertuğrul kaçmaya çalışır. İlbilge ve yanlarındaki alpler ona son anda yardım eder. Ertuğrul ve Beybolat cenke tutuşur. Ertuğrul haini öldürür. İlbilge abisini obaya götürüp tüm hainler için ibret olmasını ister. Böylece Sırma'nın hayalleri suya düşer

Ertuğrul Albastı'yı öldürdükten sonra tuzağa çekilen Gündoğdu abisine yardım için harekete geçer. Gerçekten de Arıkbuğa mağaraya giren Gündoğdu ve birkaç alpin akrep zehiri solumasına ve güçsüz düşmesine sebep olmuştur. Çok sayıda moğol mağara dışında onları tuzağa düşürüp saldırır. Ertuğrul ve alpleri yetişip onları kurtarıp moğolları öldürür. Ama Arıkbuğa kaçar. Ertuğrul yanındakilerle obaya döner. Turgut bey iyileşmiş onları ayakta karşılamıştır. Ertuğrul Albastı'nın öldüğünü şehitlerin kanının yerde kalmadığını söyleyip; zafer ve intikam konuşması yapar. 


Hiç yorum yok:
Write comments