12.05.2019

Erkenci Kuş 41.bölüm özet. Can günlüğü Yiğit'in yaktığından emin oluyor

Can teknesinin bir parçasını özellikle çıkarıp atar ve herkese bozulduğunu söyler. Sanem de kendisi için gelmediği için kırılır. Can çiftlikte boş bir kulübe bulup sahibi Mihriban hanımdan izin alıp onarmaya başlar. Sanem tekrar Can'ın etkisine girmeye başlamış; duyguları karışmıştır. Can da kızın ilaç içtiğini ve arada kafasının gittiğini fark eder.

Aziz bey eski sevgilisi ile kaybettikleri zamanı telaffi için elinden geleni yapıp hayatın tadını çıkarmaya başlarlar. Mihribah'dan Can ve Sanem'i bir araya getirmek için yardım ister.

Yiğit yine ortaya çıkıp Sanem'e yılın en başarılı sanatçısı ödülünü verdiklerini; bu ödülü veren şirketin broşür hazırlayacağını; bir şeyler yazması gerektiğini söyler. Kızla yalnız zaman geçirmek, onu yazması için zorlamak niyetindedir. Aziz beyin gözü Yiğit'i hiç tutmaz. Ödülü veren derneği arayıp projeyi geliştirir ve boşürden kitapçığa geçiş yaptırır.

Bu derneğin çıkaracağı ve bağış toplayacağı projeyi Fikri Harika'nın ilk sosyal sorumluluk projesi olarak üstlenir. Deren, Ceycey ve Muzo işleri yaparken Can'a da Sanem'in resmini çekme işini verdirtir. Can bunun kararını kıza bırakır. Deren olayı şirketi acındırarak kabul ettirir. Herkes iki aşık için seferber olur ama Sanem Can'ın fotoğraf çekmesinden huzursuz olur. Can da 1 yıldır hiç resim çekmemiştir.

Emre'nin telefonuyla sürekli mesajlaşmasından, telefonu ters koymasından şüphelenen Menkibe çocuğun telefon konuşmalarını dinler. "Aşık oldum. Çok tatlı. Leyla şüphelenecek" gibi sözler duyar. Emre'nin kredi kart ekstresine bakar ve kuyumcu harcaması görür. Emre'yi takip edip bir kadınla buluştuğunu sonra da kolyeyi ona uzattığını görüp videoya çekerler. Leyla'ya gösterdikleri sırada gelen damatlarına hesap sorarlar.

Oysa ki Emre yıldönümleri için Leyla'ya kolye almış; arkadaşları olan kadına göstermişmiş. Mesajlaşma ve buluşma nedenleri ise kadının yeni doğum yapan köpeğinin yavrusunu Leyla'ya almak istemesiymiş. Mahcup olan Menkibe ve Nihat'ı Emre kibarlıkla hemen affeder

Can Emre ile konuşurken 1 yıl önce Sanem'in günlüğünü olsa olsa Yiğit'in yakmış olabileceğini söyler. Emre buna sebebi olmadığını söyler ve keşke kamera taktırmış olsaydın; görüntüler işe yarardı der. Bu söz üzerine Can'ın aklına bir plan gelir. Yiğit'in duyabileceği bir şekilde elinde o güne ait görüntülerin olduğu bir hard disk olduğunu söyler. Emre'ye verip kulübeye koymasını ister ama kardeşine de kulübeyi gözetlemesini tembihler

Emre külübeyi izlerken Yiğit gelir ve etrafında dört döner İçeri girmeye uğraşır ama içeri giremez çünkü Can kilidi sağlamlamıştır. O sırada Hüma hanım bazı şüphelerle Aziz'in sevgilisini görmek için evini basıp Aziz ve Mihriban'ı görüp bayılır. Emre ve Can da kulübeyi ve Yiğit'i izlemeyi bırakıp anne babasının yanına gider. Can'ın kulübesinin yandığı haberi gelince herkes oraya koşturur. Can elbette içeri giremeyen Yiğit'in kulübeyi içindeki hard diskle beraber yakmak istediğini anlar. Herkesin korku ve şaşkın bakışları arasında alevlere rağmen içeri girer. 


Hiç yorum yok:
Write comments