12.05.2019

Kardeş Çocukları 15.bölüm özet. Yıldırım bebeğinin peşinde

Ümran'ın vurduğu Cemal'i iki kardeş Umay'ın fikri ile kömürlüğe kazdıkları mezara gömerler ve evlerine dönerler.
Reşat Cansel ile kızına basılmasının ardından yıkılmıştır. Cansel ise Umay'ın söyleyebileceği tüm cevapları göz önüne alarak önceden yalanları sıralar. Umay'ın telefonunu kaybettiği yalanıyla anahtarı çalıp değiştirdiğini falan söyler. Reşat hışımla eve gelir ama karısı evde yoktur. Kızını ve Onur'u arar ama ulaşamayınca arabanın sinyalinden bulur ama kızıyla yüzleşemez.

Umay eve geldiğinde onun boğazına sarılır. Kızı araya girip yüzleşince sakinleşmek zorunda kalır. Konuşma sırasında Umay; kızına kendisinin telefonundan mesaj atıldığını öğrenince bunu Cansel'in yaptığını anlar. İnkar etse de Reşat inanmaz. Umay elindeki videoları basına vermekle tehdit edince onun hazırladığı şirketi Umay'a verdiği sözleşmeyi imzalamak zorunda kalır. Umay adamı bavullarıyla kapıya koyar. Reşat mecburen Cansel'e gider. 

Yıldırım konuştuğu ebe kadından Ümmü'nün çocuğunu almaması için yalvardığını ve doktora boyun eğmek zorunda kaldığını söyler. Yıldırım o sırada Ümran'ın orada olmadığını da öğrenir. çocuğunun yaşadığını öğrenince çok mutlu olur. Annesine anlatır. Ardından Umay'ı arayıp görüşmek ister ama kadının kocası yanında olduğu için irtibatı kesilir.

Ümran'a neden bebekle ilgili yalan söylediğini sorar. Bebeğin doğduğunu bildiğini söyler. Ümran bir şey söylemeden kaçar. Kardeşine Yıldırım'ın bunu bildiğini söyler. Umay kocasından şirketini almak için imzayı almıştır. Boşanma gerçekleşmeden bunların ortaya çıkmasını istememektedir. Yıldırım'la yüzleşmekten korkar ve adamı Ümran'la bırakır. Çocuğu aldırmadığını söyleyenin kim olduğunu öğrenmesini ister.

Yıldırım'dan ebenin adını alan Ümran bunu kardeşine söyler. Umay kadının adresini bulup gider. Para verip Yıldırım'a yalan söylediğini söylemesini tembihlerken Yıldırım içerideki odadan çıkar. Ümran ebenin ismini sorunca oraya geleceğini tahmin etmiştir. Umay'ı cevap için sıkıştırır. Umay ne derse desin inanmaz; çürütür. Sonunda Umay "Bebeği Ümran'a verdim" der.

Ümran adına bahçeye iki kere imzasız mektup bırakılır. Birincisinde "Katil" yazmaktadır. Bunu gören Hayat ortalığı ayağa kaldırır. İkinci mektup da annesinden önce kızın eline geçer. Onda da "Seni gördüm. Kocanı öldürdün" yazmaktadır. Hayat kalakalır

Hiç yorum yok:
Write comments