6.05.2019

Kardeş Çocukları 14.bölüm özet. Ümran'ın planı işe yarayacak mı

Televizyonda çıkan haberlerden sonra Reşat bey kriz geçirir. Lebriz ve Yıldırım hemen adamı hastaneye götürürler. Küçük bir operasyon geçirir. Televizyondaki haberin devamında Ümmü Kara isminden ve geçirdiği estetik ameliyatlardan da bahsedilmektedir. Umay hemen ertesi gün bir basın toplantısı düzenler ve tam bir kriz yönetimi sergiler.

Volkan'ın gidişinin ardından Hayal; çocuğun evli olması, kendisinin duygularını bilmesi durumlarını kaldıramayıp küçük bir histeri krizi yaşar. Hayat ise sessizleşip kuzenini sakinleştirmeye çalışır.

Cemal ile baş başa kalan Ümran'ı ise korkunç bir koca dayağı beklemektedir. Adam onu hem döver hem de o halde dışarı atar. Ümran zorlukla eve kadar gelir. Hayat ise babasının annesini dövdüğü zamanlardan kalma bir kabus ile uyanır. Annesini evde bulamayınca ve gece de eve gelmediğini anlayınca telaşlanır. Annesini aramaya çıktığında Ümran'ı o halde bulur.

Hayat'ın yardım çığlıklarına cevap yoldan geçen Yıldırım'dan gelir. Kadını hastaneye götürürler. Ablasını o halde gören Umay da kötü olur ama belli etmez. Ümran daha sonra bir plan yapar. Kevser'e gidip kocasıyla barışmak ve ona dönmek istediğini söyler. Cemal bu işte bir iş olduğunu tahmin etse de tek zaafı olan Ümran'a kayıtsız kalamaz.

Ümmü derhal başına gelen bu basın saldırısının peşine düşer. Kocasının bildiği şeylerle kendisine saldırdığını düşünür. Sonrasında Cansel'i hastanede yeni imajı ile görünce ilişkinin devam ettiğini anlar. Haberin çıktığı yerdeki muhabirle konuşup para verip Cansel'in adına ulaşır. Reşat'ı hisse devri için tehdit eder. Reşat eğer kızını işin içine karıştırırsa oyunun sertleşeceğini söyler

Umay derhal kocasının Cansel'e tuttuğu eve gider. O sırada Reşat da metresini arayıp bavullarını hazırlamasını söylemiştir. İki kadın karşılıklı atışır. Umay; Cansel'in anneliği ile ilgili söylediklerinden etkilenip telefonunu orada unutup gider. Cansel hemen telefonun şifresini kırdırıp Hayal'e annesinin ağzından mesaj atar ve evin adresini gönderir.

Hayal eve gelir. O sırada Reşat çoktan eve gelmiş Cansel tarafından yatak odasına gitmek için ikna edilmiştir. Cansel; kız içeri girebilsin diye kapının üzerine anahtar bırakır. İçeri giren kız; babasını Cansel ile yatakta yakalar ve şoke olur.

Ümran Cemal ile buluşmaya gider. Ona Hayt'ın teyzesini ve parayı seçtiğini ondan başka kimsesinin kalmadığını ve onunla geleceğini söyler. Şifreyi Cemal'den alır. Köye gidip tehdit unsuru belgeleri kazdığı yerden çıkarır. Ancak Cemal söz verdiği gibi belgeleri vermeyince elinden kaçar. Kaçarken Cemal'den belgeleri de alır. Umay da ablasının sesli mesajını duyup Karalılar'a gider. İki kardeş kömürlükte buluşur. Umay belgeleri yok eder ama Cemal onları bulur. Cemal silahını çekip iki kardeşe doğrultur. Silah sesi duyulur

Yıldırım yıllar önce bebeğinin alındığını sandığı klinikte çalışan ebe kadının ifadelerine ve adresine ulaşır. Kadına gider ve Ümmü Kara'yı sorar. Kadın korkup adamı dışarı atar ama sonrasında arayıp çağırır ve bu ismi hiç unutmadığını söyler. Çünkü doktora kendini vermek karşılığında bebeğinin alınmasına engel olduğunu söyler. Yıldırım bebeğinin yaşadığını duyunca çok sevinir.


Hiç yorum yok:
Write comments