25.11.2019

Güvercin 1.bölüm özet. Hikaye ve karakterler

Bedir Kavvi 15 yıl kaldığı cezaevinden çıkar. Askerlik arkadaşı ve dostu olan Ahmet Cibanoğlu'nun öldürmek suçuyla suçlanmıştır. Ancak adam masum olduğunu iddia etmektedir. Kızı Zülüf, oğlu Müslüm ve karısıyla yeni bir başlangıç yapıp kapanan atölyesini açmayı planlamaktadır. Kızı Zülüf üniversiteyi birincilikle bitirmek üzeredir.

Bedir'in cezaevinden çıktığı haberi Cibanoğlu konağında eski acıları tekrar depreştirir. Babasının ölümünden sonra başa geçen büyük oğul Kenan; küçük kardeşi Ökkeş'i sakinleştirmeye çalışır ama anne Kevsa olayları körüklemektedir.

Zülüf; Antep'teki bir müzede müzede iş görüşmesine gider. Orada kim olduklarını bilmeyen Kenan ve Zülüf karşılaşır. Birbirlerinden etkilenirler. Zülüf işe kabul edilir.

Ahmet'in ölümünün ardından Celil kumar oynayıp borçlanıp malı mülkü ipoteklemiştir. Kenan işlerin başına geçip durumları düzeltmiştir. Ama Kevsa ilerde oğlu Ökkeş'in işlerin başına geçmesini; gücün kendisine geçmesini istemektedir.

Kevsa'nın kardeşi Celil ile Bedir'in kardeşi Kasım ise yıllardır gizli gizli işler yapmış; ortak gibi çalışmışlardır. Altınları sakladıkları yere giderler ama altınlar yoktur. İki ortak şaşkındır. Aslında Ahmet'in ölümünde onların payı vardır. Bedri elinde silahla kendine gelmiş; ceset ise kurşunlanıp yanı başındaki kuyuya atılmıştır. Bedri daha ne olduğunu anlayamadan polisler gelmiş; neredeyse suç üstü gibi bu durmda tutuklanmıştır.

İki ailenin bilmediği bir şey vardır. Kavvilerin oğlu Müslüm ile Cibanoğlu ailesinin kızı Nefise birbirlerini liseden beri sevmektedir. Kıza görücü geleceğini ve verileceğini anlayan iki genç Bedir cezaevinden çıktığı gece kaçar. Nefise'nin bıraktığı notu bulan konak karışır. Bedir de Kenan da akli selim davranıp gençleri bulmaya çalışır ama ortama ateş düşmüştür.

Ökkeş olaya karışır. Müslüm'ün arkadaşının evini basar. Takip ettirdiği Zülüf'ü kaçırır ve babasının ölü bulunduğu kuyu gibi bir kuyuya atar. Kaçırılma olayı ortaya çıkınca Kavviler konağı basar. Polisler gelir ve suçunu itiraf eden Ökkeş'i nezarete atar. Kenan ne dese de kızın yerini öğrenemeyince iki aile polislerle beraber kuyu kuyu Zülüf'ü aramaya başlar. 

Bir aracı koyup Kavvileri de ikna eden Kenan; Emmi isminde birine gidip orta yolun bulunmasını ister. İki aileninde saydığı bu yaşlı adam orta bir yol bulur. Ökkeş intikamını yutup sakin kalacak. Nefise'yi Müslüm'e verip Kavvi lere gelin edecekler; bunun karşılığında Zülüf de Cibanoğlu konağına gelin edilecektir. Bedri kızını Ökkeş'e vermeye yanaşmaz. Kevsa da oğlunu onlarla evlendirmek istemez ve ortaya Kenan'ı atar. Kenan mecburen evlenmeyi kabul eder.

Emmi bu kez nezaretteki Ökkeş'e gider ve "Kuyunun yeri nerdedir?" diye sorar. Ökkeş saygısından lafı ikiletmez ve kuyunun yerini söyler. Kenan yerini anladığı kuyuya gider. Zor bela kuyuya iner. Kız baygındır. İkili birbirini görünce şaşırır.

Hiç yorum yok:
Write comments