8.11.2019

Sen Anlat Karadeniz efsanesi bu çarşamba bitiyor.

Nefes geçmişte para karşılığı satıldığı Vedat'ın zulümleriyle yaşar. Nikaha asla razı olmaz. Yiğit isminde bir çocukları ile farklı bir dünya kurup yaşarlar. Ancak bir akşam evlerine gelen Karadenizli Kaleli ailesinin fevri oğlu Tahir'le konuştuğu için kocası parmaklarını kırınca kaçmayı tekrar dener. Kalelilerin aracına saklanır ve evlerine kadar gider. Aile bu davetsiz misafirleri görünce şaşırır. Tahir genç kadının başına gelenleri öğrenince onu Vedat Sayar'a vermek istemez ve #NafTah efsanesi başlar. 

24 Ocak 2018 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizi o akşam itibariyle Türk televizyonlarına bomba gibi düştü. Aynı gün Trt ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul ile reytingler için gögüs gögüse savaştı. İlk sezon sonunda senaristleri ve yönetmeni değişse de izleyicileri bu diziyi hiç yanlız bırakmadı. Zaman zaman kötü adamlar kazandı ama Nefes ve Tahir'in aşkı hep dimdik ayaktaydı.

Başroldeki İrem Helvacıoğlu'nun ilk başrol deneyimiydi. Ulaş Tuna Astepe de daha önce hiç başrolde değildi. Ancak muhteşem performanslar gösterdiler, çok konuşuldular. İlk sezon aldıkları para bu yüzden az bulundu. Umarız finalden sonra biraz dinlenmenin ardından bu iki başarılı oyuncuyu yine güzel projelerde görebiliriz.

Şiddet görüntüleri, kadına yapılan eziyetleri anlatmasıyla zaman zaman sosyal medyada tepki görse de sevenleri diziyi hiç bırakmadı. Aslında bu güçlü kadın karakter olan Nefes ve ona inanıp destek olan Tahir'i; Kalelilerin renkli kişilikli tüm fertlerini; gelmiş geçmiş en kötü karakterler arasındaki Vedat Sayar ve Genco Tamar'ı hiç unutmayacağız. 

Dizinin yayınlandığı Atv kanalı Kuruluş Osman isimli yeni dizisini çarşamba gününe koymak istedi ve artık 3.sezonunda hikaye sıkıntısı çeken Sen Anlat Karadeniz'in fişini çekti. Son bölüm 13 Kasım 2019 çarşamba yayınlanacak ve bir efsane sona ulaşacak

Hiç yorum yok:
Write comments