10.12.2019

Güvercin 3.bölüm özet. Zülüf evine geri dönüyor

Nikah kıyılır. Takı ve el öpme merasimi sırasında çok içmiş olan Ökkeş; Bedir Kavi'yi vurur. Öldürmek için bir daha hamle yapar ama önce abisi sonra dayısı engel olur. Celil yiğenini kaçırır. Kaviler hemen adamı hastaneye kaldırılır. Hatta onları Kenan götürür. Polisler Ökkeş'in teslim olması gerektiğini söylese de annesi ve dayısı çocuğu çoktan saklamıştır. Rahat durması için ikaz ederler.

Kenan Zülüf'e kardeşini bulup polise teslim edeceğine dair söz verir. Adamlarını çeşitli yerlere yollarken Celil dayısını da takip ettirir. Hastane çıkışı Zülüf; kan döküldüğü için anlaşmanın iptal olduğunu, o konağa gelin gitmeyeceğini söyler. Kenan da evliliğe meraklı olmadığını söyler. Zülüf; yüzüğü çıkarıp verince Kenan da kimseyi zorla konağa götürmeyeceğini söyleyip boşanma davası açacağını söyler. Nefise; Kavilere gider. Nefise "Abim söz verdiyse yapar" der 

Kevsa Zülüf'ün gelmediğini öğrenince Kenan'a "Nefise onların evine gelin gittiyse o kız da buraya gelecek" der. Kenan zorlamayacağını konuşarak halledeceğini söyler. Kevsa sürekli oğlu Ökkeş'in haklı olduğu söylevleri atar. Diğer tarafta Kavilerin evinde de sürekli Cibranoğullarına saydırılmakta, laf sokulmaktadır. Nefise sesini çıkarmasa da rahatsız olmaktadır.

Kevsa; Kavilere gider ve Zülüf'e gelmesini söyler. O gelmediğinde Nefise'yi götürecek olur ama kızı gelmez. Bedir hastaneden çıkıp eve gelir.

Emel'in ski sevgilisinin Celil olduğunu; ondan ayrıldıktan sonra Kasım ile evlendiğini öğreniriz. Celil ısrarla Emel'le görüşmek ister. Kadın kesinlikle yüz vermez. Celil kadına Kasım'ın birilerine borcu olduğunu söyler ama kadın inanmaz.Celil; kadının altınları çalmış olabileceğini düşünür

Kenan'ın Celil'in peşine taktığı adamlardan biri Ökkeş'in bağ evinde olduğunu duyar. Kenan oraya giderken Zülüf de onunla gelir ama Ökkeş şans eseri dışarıdadır. Ama arabası orada olduğu için Kenan doğru iz üzerinde olduğunu anlar. Celil'e gidip sorar ama söylemez. Ökkeş Celil'in pavyondan tanıdığı bir kadının evine gider.  Kenan ve Zülüf de oraya da gelir ama yine geç kalmıştır. Sonunda Ökkeş'i tren istasyonunda bulan Kenan; polislere ihbar eder. Ökkeş orada bulunan Zülüf'e daha da sinir olur. Abisini sildiğini söyler.

Oğlunu abisinin yakalattığını öğrenen Kevsa sinirlenir. Oğlunu kurtarmak için Kavilere gidip Bedir'den şikayetini geri almasını ister. O sırada Zülüf; Celil'in yere düşürdüğü altın tesbihi görür. Çocukken cinayeti ve babasının götürüldüğünü görüşünü hatırlar. Olayı aydınlatmak için ailesine bir mektup bırakıp Cibranoğulları konağına gider. Kenan şaşkın; Kevsa öfkelidir; kıza elini öptürür. Yeni  evli çift odasına gider.

Hiç yorum yok:
Write comments