14.12.2019

Sevgili Geçmiş 8.bölüm özet -Final- Herkes cezasını çekiyor

Tekin'in cesedini bulamayan; evine girilip kasasının alındığını gören Cemal sinirlenir. Çalışma odasında bulduğu kolyeyle bunları yapanın Cahide olduğunu anlar. Kızlara da anladığını belli eder. Ertesi gün Cahide'ye resimlerin yedeğinin hala kendisinde olduğunu söyleyip evlenmesi için zorlar. Cahide yurt dışına kaçma planını kızlarına anlatır. Tekrar plan yaparlar.

Kenan; Sadullah'tan öğrendiği üzre fabrikayı yakanın Cemal amcaları olduğunu söyler. Kızlar şaşırır ama şikayette bulunmazlar. Kenan onların bir şeyden korktuğunu anlar ama nedenini bulamaz. Cemal'i etrafındaki herkese araştırtmaya başlar

Cemal kızların da elindeki delilleri yok etmede anneleriyle birlik olduğunu öğrenir. İpek'in evine taşınarak; kendisini zorla kabule ettirtmeye çalışmaktadır. Kızlar sinir olsalar da yurt dışına kaçacakları için ses çıkarmamaktadırlar

Deren ve Azra sevdikleri adamlara gerçeği söyleyemez. Onlardan ayrılacakları için çok üzülürler. Mahir çalıştığı barın sahnesinde yüzük eşliğinde Azra'ya evlenme teklif eder. Kız kabul etmeyince haliyle bozulur. Ertesi gün de açıklama yapamayınca kızar

İpek'in annesi Afet ise kızının yurt dışına kaçma fikrinden hoşlanmamıştır. Suçu Azra'nın üzerine atmalarını bile salık verir.
Sinan o bölgedeki eski evlerini ve eşyaları elinden çıkarmaya karar verir. Çocukluğumun mezarı dediği eve İpek ile gidip anılarını anlatır. Yurt dışına kaçtıklarında İpek'in yanına geleceğini söyler

Evde kıyılacak nikahla gemiye binecekleri gece aynı olunca nikahtan önce Deren'in Cemal'i bayıltacak iğne yapmasına karar verirler. Deren hepsini yapamaz. Cemal'in baygınlığı kısa sürer.

Nikah memurunu getirecek Cemal'in avukatı Kenan ile buluşur. Kenan'a Cemal'in kardeşini öldürdüğüne dair bütün delilleri verir. İsteği bu canavarın durdurulmasıdır. Kenan hemen tanıdığı bir emniyet mensubunu arar ve durumu anlatıp belgelerden bahseder. Tam kendisine gelen Cemal; evden çıkarken kıskıvrak yakalarlar. Cemal'e ağırlaştırılmış müebbet verirler.

Kızlar da tam gemiye binecekken önce Azra ardından Deren ve İpek cinayetin ağırlığını taşıyamayacaklarına karar verirler. Kaçmazlar. Polisi arayıp teslim olurlar. Kızlara 12 yıl hapis verseler de 3 yıl sonra Tekin'in korkunç bir adam olduğu anlaşılıp; nefsi müdafa yaptıklarına kanaat getiren mahkeme onları salıverir.

Çilem o 3 yıllık zamanda kızını dünyaya getirmiş annesi ile beraber İpek'in evinde yaşamaktadır. Mahir, Kenan ve Sinan da kızları 3 yıl beklemiştir. Afet annenin de katılımıyla büyük kocaman bir aile olurlar. Mutlu sona erişirler.


Hiç yorum yok:
Write comments