25.02.2020

Çukur 89.bölüm özet. Yamaç Çağatay'a boyun eğiyor

Yamaç çatıda bulduğu kişileri bir yere kapattırır. Ardından Emmi'ye gidip olanları anlatıp akıl sorar. Sonra abileriyle konuşup durumu anlatır ve mahalleye gitmelerini ister. İşler için birileriyle görüşmelerini ister. Selim ve Cumali ise para sıkıntısını çözmek için iş görüşmelerine gider ama sonuç alamaz. Piyasaya yeni giren birisi Koçovalılarla çalışmayı kabul eder.

Efsun'la telefonla konuşan Yamaç onun Çağatay'ın evinde kaldığını öğrenince bozulur. Onunla görüşmek istediğini söyleyip evine geri dönmesini ister. Efsun eve geldiğinde Yamaç da gelir. Ondan önce Nehir isminde biri olduğunu ve kızın hamile olduğunu bu yüzden gitmesi gerektiğini söyler. Efsun gitmesini söylese de çok kötü olur.

Efsun Yamaç'a kızgınlığı ve kırgınlığıyla Çağatay'ı arayıp akşam yemeğine gider ama aklı orada değildir. Yemeği yemez ve erken kalkar. Çağatay ona bir kolye verir ve boynundan da öper.

Yamaç Metin'i de uyuşturucunun etkisinde evinde bulur. Onu da bir yere kapatıp başına birisini koyar. Metin'le konuşan Yamaç onu evine yollar ama yine kullandığını görür. Yamaç; diğer kapattığı kişilerden uyuşturucuyu Çukur'a sokanın kim olduğunu öğrenemez

Nehir evde olmaktan Yamaç'ın kendisiyle ilgilenmemesinden şikayet edince adam daha fazla bir şey yapamayacağını söyler. Yamaç, Sultan anneye Nehir'in hamile olduğunu söyler.
Vartolu Sultan anneye İdris babanın katilini vurduğunu söyler. Kadın elini öptürür ve yemeğe davet eder. Vartolu Saadet'i yumuşatmayı başarır.

Yamaç Akın'ın, Salih ise Damla'nın avukatıyla görüşlerine girer. Onları çıkarabilmek için çabalamaya başlarlar. Mahsun Remzi'nin karşısına çıkar ve Yamaç'ın dediğini yapmaya zorlar. Vartolu da adli tıbda imzadan sorumlu kişiyi bulup konuşur. Damla da Akın da çıkar. Evde herkesin katıldığı büyük bir yemek organize ederler.

Damla Cumali'yle buluştuklarında ona hamile olduğunu söyler. Karaca Azer'den çıkıp eve gelir. Aile yemeğine katılır. Aliço'nun da gelmesiyle yemek çok şenlikli geçer. Nehir'le de tanışırlar. Yamaç mutlu değildir. İlerleyen saatlerde Efsun'a gider. Öpüşürler.

Azer eve gelince Karaca ile muhabbet ederler. Fadik onların konuşmasını duyar ve Sultan anneye durumu anlatıp evlendirmek istediğini söyler. Onları duyan Yamaç, Fadik'i gönderip annesine de Karaca'nın hemen eve dönmesi gerektiğiyle ilgili ültimaton verir. Yamaç Karaca'ya gidip Azer'le geçmişlerini hatırlatıp "Eğer Azer'le olursan bizi unut" der.

 Çağatay'a Koçovalıların silah nakliyesi işi yapacağı haberi gelir. Selim de yeni başlayan silah kaçakçısı ile konuşup çok güvenmeseler de 2 tırlık iş yapmaya karar verirler. Tırlar gümrükten geçer. Koçovalılar silah kaçırdıklarını zanneder ama buluşma yerine gelen Çağatay; tırlardaki uyuşturucuyu alıp giderken Yamaç ve Selim'in haline neredeyse güler

Eve gelen polisler Damla'yı alır. Cumali bunu duyunca delirir. Yamaç iyice umudunu kaybedip Çağatay'a gider ve ondan ona verdiği altını geri ister. Çağatay'ın isteklerini kabul ettiğini söyler


Hiç yorum yok:
Write comments