13.02.2020

Zemheri 5.bölüm özet. Firuze sırrını korumaya çalışıyor

Polisler eve gelir ve Aliye'yi hırsızlık suçundan tutuklar. Kadın çalıştığı evlerden birine gittiği oğlunun parayı çaldığını anlar. İtiraf eder. Faruk durumu anlayıp şikayetçi olan aileyle görüşür. Parayı kendisinin çaldığını; annesinden şikayetçi olmazlarsa parayı bulup getireceğini söyler. Aliye serbest kalır ama oğluna kaderine kırgın, öfkelidir. İçine kapanır. Faruk parayı gidip bir tefeciden ister. Bi de üzerine miktar yazılı olmayan bir senede imza atar.

Ertan'ın Firuze'yi araştırdığını öğrenen Ayaz; arkadaşından internetteki gerçek Firuze'yi kaybedip sahte Firuze'yi oluşturmalarını ister. Ertan bulamaz ama içindeki ses de susmaz.

Yaşar usta oğlunu arar ve ceza evine çağırır. Ertan'ın geldiğini ondan suçu üstlenmesini istediğini ama kendisinin kabul etmediğini söyler. Adamın tehlikeli biri olduğunu kız kardeşlerini ve annesine sahip çıkmasını ister. Ertan bu kez de Faruk'la konuşmak ister. Ancak çocuk babasını satmaz.

Ertan Firuze ile otel restoranında yemek yemek ister. Ayaz Firuze'yi oyalayınca kız geç kalır. Ertan çıkıp gider. Sonrasında gelen Firuze'yi bekletir. Kız çıkıp gidecekken sipariş getirmesini ister. Firuze eve geldiğinde onu odasına gönderir. Firuze kendisini araştırdığını görüp endişelenir

Firuze işten ayrılan güvenlikçinin peşine düşer. Adresi bilen Ayaz ile gider. Firuze'yi evden kovarlar. Adamlardan biri Firuze'yi ev dışında tartaklamaya başlayınca Ayaz adamı döver.

Faruk'tan red cevabını alınca Ertan kızar ve ceza evindeki Yaşar ustayı bıçaklatır. Babasının bıçaklandığı haberini Mehveş Ertan'a verirken Firuze bir şey hissetmemiş gibi durmaya çalışır. Ayaz onu dışarı yollayıp kurtarır. Ertan hastaneye avukatı yollar ve babaları için gelen kızların, ailenin resmini çekmesini ister. Ayaz burada da Firuze'yi koruyup babasıyla görüştürür.

Ertan bu kez de geçmiş olsun bahanesiyle Firuze'nin evine gitmek ister. Kızı da yanına alıp gittiği evde annesi Aliye durumu anlayıp Firuze'yi idare eder. Tam kurtulduklarını düşünürken Ertan'a kaza sırasında olay yerine gelen ailelerin resmi gelir. Ertan Firuze'yi tanır. Onu bir uçurum kıyısına götürüp konuşup aşağı iter.

Hiç yorum yok:
Write comments