19.03.2020

Ramo 10. bölüm özet. Ramo ve komisyon itirafçı Alpay'ın peşinde


Yaralanan Hasan abiyi ve zehirlenen Sibel'i Yavuz beyin ayarladığı yere götürüler. İkisinin de durumu iyiye gider. Mahalleye dönenler diğerlerine neler olduğunu öğrenir. Taklacı'nın, Tanker'in, Cavidan'ın öldüğünü; Hasan abinin yaralandığını öğrenirler. Fatoş kendisini suçlu hisseder. Kocasının vurulduğunu öğrenen Afet de abisini görmek isteyen Fatoş da hastaneye gider.

Sibel iyileşince dedesi ve Neco'yla evine döner. Annelerinin gittiğini öğrenirler. Neco bundan hoşlanmasa da Sibel gitmesini destekler. Neslihan art arda kötü kararlar verip aileye zarar vermiştir.  Sibel; Neco'ya ve dedesine sadec yasal değil bütün işlerin başına geçmek istediğini söyler. Neco şiddetli karşı çıksa da Süleyman daha önce hiç kadın üye olmadığını ama asıl sorunun masada çok büyük bir karışıklık ve çatlak olduğunu söyler. Herşey normale döndüğünde bunu düşünürüz der 

Neco hastaneye dönüp Fatoş'la konuşur. Fatoş döndüğünden beri Boz'a biraz mesafeli davranmaktadır. Boz bunu fark edip rahatsızlığını söylese de Fatoş kabul etmez. Kadın; mide bulantısı baş dönmesi olunca herkesten gizli hamilelik test alıp uygular. Fatoş hamile olduğunu öğrenince şaşırıp ne yapacağını bilemez. Neco'yla evlenmeden bir gece önce Boz'la birlikte olmuştur. Şimdi bebek bu olayı ortaya çıkaracak evliliği ve aileyi kötü duruma düşürecektir.

Masanın kararıyla Ramo bir bir Alpay'ın mekanlarına çöker. Ramo Alpay'a ait bir kulübün artık sahibidir. Orada şarkı söyleyen Meryem ismindeki kadın aynı zamanda mekanı da işletmekteymiş. Ramo onun ve çalışanların devam etmesini ister. Alpay nereye saklanacağını bilemeyip iyice sefil olur. Süleyman'ı arayıp barış önerir. Yavuz bunu kesinlikle kabul etmez. 

Süleyman ağa Ramo'ya torunuyla ayrılmasını ister. Ramo buna kendisinin karar vereceğini söyler ama Sibel'in gitmesine izin verir. Sonrasında bir ev tutar. Anahtarını Sibel'e verir. Artık bir evleri vardır. Sibel eve gider. Akşam Ramo da gidince beraber kalırlar. 

Halef müzikholde tanıştığı kadına ve çocuğuna bağlanmıştır. Süleyman onu arayıp gelmesini istediğini söyleyince kadınla birlikteliğini söyler. Kadının evine gittiğinde kadının ölüsünü bulur. Oğlu kapının önünde tramva yaşamaktadır. Halef de eski günleri ve bu gün arasında kaybolup içinde kaos yaşar. Şu anki kaybı onun çocukluk anılarını tetiklemiştir. Süleyman ile konuşup babasının kim olduğunu sorar. Hatta "Babam sen misin?" der. Ancak Süleyman eğer oğlu olsaydı işleri Cengiz'e değil oğluna vereceğini söyleyip onu ikna eder. 

Fatoş hamileliğini Afet yengesine söyler Boz'la hasret giderirler ama hamileliği söylemez. Önce Neco ile konuşup boşanmaları gerektiğini çünkü hamile olduğunu söyler. Neco düşünüp kararını söyleyeceğini söyler. Sonrasında Fatoş Boz'a da hamile olduğunu söyler. Adam çok sevinir. 

Süleyman yine Doğan'ı sıkıştırıp Alpay'la ilgili bilgi almak ister. Doğan tam Süleyman'a Alpay'la ilgili bilgi verecekken içeri annesi girince söyleyemez. Alpay son anda Ramo ve adamlarının yaptığı baskından da kaçar. Gidecek başka yeri olmadığı için emniyete gidip itirafçı olur

Yavuz Süleyman ve Ramo'yla konuşur. Alpay'ı öldürme görevini Ramo'ya verir. Eğer bunu başarırsa hem komisyonda koltuğu olacaktır hem de bağışlanacaktır


 



Hiç yorum yok:
Write comments