14.07.2020

Gençliğim Eyvah 5.bölüm özet. Azra Ahmet'i reddediyor

Azra Ahmet'in teklifi sırasında Zola'yı görür ve teklifi reddeder ama kafası da çok karışmıştır. Ertesi gün Azra kuytuda kalanlara yiyecek götürünce Ahmet'le, sonra da Zola ile karşılaşıp onunla da duygularının karışıklığı ile ilgili konuşur. 

Hacer tabi ki oğlunu da evden kovar. Tüm gençler ve iki baba arazide koyun koyuna uyur. Sabah Arif mahalleye inip esnaftan alış veriş yapıp dükkanın hesabına yazdırır. Hacer bunu görüp bütün esnafı dolaşıp tüm kovduklarına ambargo koydurur. Arif ve Zekeriya reislik için bilek güreşi yapar. Arif kazanır. 

Veysi ve Suzan ise yeni evlerinde pek de rahat edemez. Nuriye kaynanalığını su yüzüne çıkarır. Suzan ve Nuriye arasında kalan Veysi perişandır. Kızlar araya girip annelerini yumuşatmaya çalışsa da Suzan kocasına ayrı eve çıkmaları için baskı yapar. Muhtar Hacer'in korkusundan evli çifte berbat yerler gösterir. Hacer kapılarına gelen Suzan ve Veysi'yi kıymetini anlamaları için bir süre daha eve almaz. 

Mahalleden ne veresiye ne de parayla yiyecek alamayan grup bu kez tulum ve maskelerle güpe gündüz esnaftan ve Hacer'in evinden bir şeyler çalarak kaldıkları yeri düzenler. 

Azra; annesi ve Hacer'le konuşup biraz yumuşatır. İki babaya gidip; karılarının gönlünü almaları için ikna eder. Hacer ve Arif akşam hanımlarını aynı yere götürünce yine tartışma alevlenir. Barışma ihtimali yine suya düşer. 

Hacer Veysi'yi elinden kaçırınca Zekeriya'ya iş teklifi yapar. Adam mecburen kabul eder ama Nuriye'den ve Arif'ten gizli çalışmaya çalışır. 

Leyla Çavi'yi arayıp doğum gününe çağırır. Çavi kıza hediye alacak parası olmadığı için gidemeyecek diye üzgündür. Azra'nın red cevabına içerlemiş olan Ahmet; aldığı yüzüğü Çavi'ye verir. O da Leyla'ya verir. Ertesi gün Azra yüzüğü Leyla'nın parmağında görünce Ahmet'le tartışır. Zola olaya karışınca iki genç erkek kavga eder. Azra Zola'dan taraf olunca Ahmet daha da üzülür. 


Hiç yorum yok:
Write comments