7.08.2020

Çatı Katı Aşk 5.bölüm özet. Ayşen Ömer'le evlenmeyi kabul ediyor

Celal baba internetten gördüğü görüntülerden sonra çocuklarına kendisini dinlemedikleri için çok fena çıkışır. Saadet babaannenin de gazıyla Ateş ve Yasemin'i o gün evi boşaltmalarını söyler. Demir ve Ayşen de öylece kalakalır. 

Yasemin'in ıspanaklı mantısını tadan Gurme Kenan oraya kadar gelir. Celal baba çocuklarının ve kiracılarının dükkanı kurtarmak için yalan dolan çevirdiklerini anlayınca onları affeder. Kenan'a reklam yazısı karşılığında ıspanaklı mantının tarifini verirler. Kenan lokantadan ayrılırken Asaf bey arar ve programına Avcı holding olarak sponsor olmayı teklif eder. 

Yasemin terasta sunum çalışırken Ateş yardım eder. Yatak odasını kullanma zamanının sonuna yaklaşıldığı için onunla ilgili konuşurlarken onları Demir ve Ayşen duyar. Tabi ki yanlış anlarlar. Ateş Ayşen'e kendisini anlatmaya çalışır ama başaramaz. Yasemin; Demir'in tavırlarına kızıp "Biz deli gibi aşığız" der. Demir de Ayşen de küser

Saadet babaanne kiracıları kovduramayınca torunlarından ilk evlenenin çatı katına yerleşeceği konusu üzerine çalışmaya başlar. Ahretliğini arayıp torunları için görücü gelmesini ister. Yasemin Saadet babaannenin planını duyup Ateş'e anlatır. Sabah haberi Demir ve Ayşen'e verirler.

Saadet babaanne akşam için Süheyla'dan mükellef bir sofra kurmasını ister ancak gelenlerden çok hoşlanmadığı için Celal'den saklamasını ister.  

Sabah Gurme Kenan'ın haberini bekleyenler kötü bir sürprizle karşılaşır. Mantıcı için çok kötü şeyler yazmıştır. Herkes çok üzülür. Yasemin'in tarifini çalmış, bir de kızı kötülemiştir. Ayşen; bu yazının sebebinin Asaf bey olduğunu fark edip Ateş'le ve Yasemin'le tartışır. Ateş o akşam için yarış ayarlar ama görücü meselesi için gitmekten vazgeçer. 

Gülriz hala bunu yapanın abisi Asım olduğunu anlar. Ateş antikacı Emin ile dertleşir. Mahalleye geldiğinde iki eski aşık yine karşılaşır. Gülriz ne söylerse söylesin abisi vazgeçmez. 

Kayseri'den misafirler gelmeye başlar. Sevda ismindeki kız Demir'den çok hoşlanır. Yasemin durumu fark edip hemen Ateş'e haber verir. Ailenin de haberi olur. İstemezler ama Ayşen sırf Ateş'e inat olsun diye görücüleri kabul eder. Ömer ismindeki çocuk ilk başta görücülüğü kabul etmez ama Ayşen'i görünce kızı beğenir. 

Çatı katı için ortaklar bir kez daha görücüleri kaçırmak i.in işbirliği yaparlar. Bir şekilde masaya aileyle oturmayı başarırlar. Ateş, damat adayının üzerine çorba döker. Çocuğu vazgeçirmeye çalışır. Yapamayınca adamın pantolonunu yakar. Pantolonsuz iken Ayşen'le karşılaştırınca ortalık karışır

Ayşen çoktan kahve yapma aşamasına gelince görücüleri kabul ettiğine çoktan pişman olmuştur ama Ateş her müdahale ettiğinde kararını değiştirir. Ancak Demir hep nettir. Sevda'dan uzak durur. İsteme olduğunda Ayşen düşünmek istediğini söyler. Saadet babaanne misafirleri bırakmayınca ailenin evde kalması için ısrar eder. 

Ömer Ayşen'le gezmek isteyince Celal baba Demir'i de onlarla yollar. Sevda da olaya eklenir. Ateş ve Yasemin de onların peşinden restorana gelir. Demir'i de Ayşen'i de sürekli kötülerler. Kavga çıkacakken Ayşen Ateş'e sağlam tokat atar. Eve döndüklerinde Ayşen; herkesi şoke eden kararını açıklar.  "Ömer'le evlenmeyi kabul ediyorum" 

Hiç yorum yok:
Write comments