5.08.2020

Gençliğim Eyvah 8.bölüm özet. Çavi ve Zola dükkan değiştiriyor

Kaçak gelinimiz Çağla sabah kebapçının önünden geçerken ayağı burkulur. Hacer anne kıza yardım eder. Çağla konuşma sırasında Hacer'in Ahmet'in annesi olduğunu anlar. Hacer'in servis elemanı aradığını cama yapıştırdığı ilandan görür. Çağla'nın 2 yılda 7 kere evlenmeye karar verdiği ama hep son anda kaçtığını ve kızın çok zengin bir babanın kızı olduğunu öğreniriz. 

Nuriye ve küçük kızı Azra'yı zengin sandıkları Zola ile evlendirmek için plan yapacaklarken anne Azra'yı sahilde ağlarken bulur. Azra Ahmet'e aşık olduğunu ilişkilerini söyleyince kadın bayılır. Ahmet de annesine Azra'yı sevdiğini söyleyince Hacer de bayılır. Nuriye de Hacer de çocuklarını diğerinin çocuğuna vermemek için seferber olur. 

Arif ve Zekeriya çocuklarına babaları olduğunu söylemiş ama hanımlarına söylememeleri için gözlerini sünnetle korkutmuşlardır. Çocuklar ilk başta inanmasa da eski resimlerini görünce inanırlar. Evliyken kaçamak yaptıklarını öğrenirler. Çocuklarına miras kalmadığını öğrenen babalar onları kovalar. 

Suzan; hamile kalmadan önce zayıflamayı planlamaktadır. Veysi de Zola'dan aldığı akılla tipini değiştirmeye karar verir. Veysi İtalyan tipiyle dolaşmaya başlar. Suzan kocasının bu haline şaşırsa da hoşuna gider. Nuriye Suzan'ı kızdırınca kadın tekrar kocasıyla anne evine döner. Suzan'ın hamile olduğu ortaya çıkar. 

Zola da Çavi de babalarının yanına transfer olur. Hacer şef usta aldığı için mutludur. Ahmet ise Zola'nın annesine anne demesinden ve dükkana geldiği için mutsuzdur. Hacer Arif'i eve almaya karar verirken Nuriye kocasını eve geri alma karşılığında Zola'yı dükkana geri getirmesini şart koşar. Zekeriya transfer için üzerine para verse ve anlaşsalar da; o sırada Zola'yla Azra'yı beraber görüp değiş tokuştan vazgeçerler. İkisi de çocuklarının evlenmesinden endişelidir.

Çağla yine düğünden kaçmış; babası ona kızmıştır. Ortalığın sakinleşmesini beklemek için kebapçıda çalışmaya karar verir. Fransa da pasta, tatlı konusunda eğitim almıştır. 

Hacer; oğlu için gelin adayları getirip duruken Nuriye her fırsatta Azra'yla Zola'yı bir araya getirmeye çalışır. Ahmet'i Çağla ile beraber gören Azra ona kırgın; Azra'yı nişan elbisesi denerken mutlu gören Ahmet de kıza kırgındır. 

Hacer oğluyla Azra'nın durumunu Arif'e anlatır. Ahmet'e kız bakmaya başlamışlarken içeriye Çağla girip orada çalışmaya talip olur. Kız üzerine bir de Hataylı çıkınca Arif ve Hacer'in gözüne girer. Çağla yaptığı tatlılarla herkesi mest eder ama Zola mutfağa şef aşçı olarak alınmasına gücenir. Suzan da Çağla'nın tatlıcı olarak annelerinin mutfağına girmesine bozulur

Ahmet kebapçıya geldiğinde Çağla mükemmel bir sufleyle önce çocuğun beğenisini kazanıp sonra karşısına çıkar. Ahmet bu çılgın kızı karşısında görünce ailesine başlarına gelenleri anlatır ama kız bir şekilde kendisini aklayıp duygu sömürüleriyle Arif ve Hacer'i mest eder. 

Azra Ahmet ile Çağla'yı birlikte kebapçıda görünce hüzünle gözünden yaş gelir. O sırada kebapçıdan ayrılma kararı alan Zola karşıya geçer ve kızın gözyaşlarını siler. Çavi de karşıya geri gider. Babalar hüzünlense de sesini çıkarmayıp kabullenir. 

Hiç yorum yok:
Write comments