1.09.2020

Gençliğim Eyvah 12. bölüm özet. Ahmet, Çavi'nin kardeşi olduğunu öğreniyor.


Arif stresten tansiyonu yükselmiş ve küçük bir kalp krizi geçirmiştir. Ailesi çok korkar. Arif'e yanlışlıkla 2 doz sakinleştirici verince içinde tuttuğu tüm sırları anlatmaya başlar. "Bodrum'a gittik diskodaydık, iki İtalyan geldi." diye anlatırken Zola ve Çavi yetişir. Zekeriya fenalaşma numarası yapınca fırsattan istifade çocuklar kendisine gelene kadar Arif'i kaçırır. 

Atv ekranlarında yayınlanan Gençliğim Eyvah da Ahmet hastanedeki bu konuşmaları ve olayları fark eder. Ertesi gün Ahmet; İtalyan çocuklarla konuşur. Zola'nın 2 yaş büyük abisi olduğunu ve Azra'dan kardeş oldukları için vazgeçtiğini öğrenir. 

Çağla, muhtardan Arif babaların nakit paraya sıkışık olduğunu duyar. Babası Çağla'yı arayıp sevgilisi zannettiği Ahmet ile akşam yemeğine çağırır. Çağla Ahmet'e akşam onunla eve gelirse, sevgili gibi davranırsa ve yazın da evlenecekmiş gibi yaparsa lazım olan parayı vermeyi teklif eder. 

İtalyan anneler Arif'in geçirdiği kalp krizinin hatrına babalara 1 gün daha verirler. Arif ve Zekeriya çocuklarına annelerinin kendilerine şantaj yaptığını 50şer bin euro istediklerini anlatır. Ahmet de bu konuşmaları duyar. Hatta muhtarın da olaydan haberdar olduğunu ve şantajını anlar. 

Azra'yı o akşam isteme kararı alırlar. Vaktiyle kendisini isteme olayı olmadığı için Suzan da Veysi'den kız isteme tazelemesi ister. 

Çavi ve Zola para bulabilmek için İtalyada kaçtıkları mafyayı arar. Çocukların yerini ihbar edene verecekleri 100 bin euroyu almak istediğini söyler. Kendi kendilerini ihbar edip, parayı alıp, babalarına vereceklerdir. Onlar gidince her şeyin düzeleceğini düşünmektedir. Gerçekten de adamlar ertesi gün onları almak, ihbar edene parayı vermek için geleceklerdir.

Arif ve Zekeriya bir çıkış yolu bulamayınca bu kez bir kaçış yolu bulur. Ertesi sabah bir mektup bırakıp bavul hazırlayıp kaçmaya karar verirler. Ahmet bu mektubu bulur. Okur ve ailesinin dağılmaması için bir hamle yapar. Kız istemeye gitmez. Çağla'ya gidip teklifini 100 bin euro karşılığında kabul ettiğini söyler. Kızın evine gidip anne babasıyla yemek yer.

Zekeriyaların evinde Ahmet'in gelmesini bekleyenler, genç adam gelmeyince telaşlanıp hastaneleri sorgular. Sonra Çağla'yla gittiğini öğrenince mahcup şaşkın geri dönerler. Azra çok üzgündür.

Sabah babalar gitmek için çıktığında İtalyan annelerin evlerine dönmek için taksiye bindiklerini görür. Ahmet'ten paraları alan ama çocuk istediği için söylemeyen kadınlar; insafa gelip gidiyormuş gibi yapar. Arif ve Zekeriya çok sevinip eve döner. 

Çavi ve Zola İtalyan mafyasının karşısına çıkmadan babalarından annelerinin gittiğini öğrenince çok sevinir. Ancak mahalleye gelmiş adamlardan kaçmaya çalışırlar. 

Ahmet mahalleye Çağla ile gelince, kız onun arada elini tutunca zaten bir gece önce kız istemeye gelmediği için kızgın olan Arif oğluna herkesin içinde tokat atar. 

Hiç yorum yok:
Write comments