26.09.2020

Ramo 13. bölüm özet. Ramo Taner'i öldürüyor


Taner ve Sibel'in nikahına gelen Ramo; Alpay'ı Cihangir'e vererek hürriyetini kazanır. Babası herkesin önünde racon kestiği için Taner Ramo'ya dokunamayacaktır. Bu kez Süsçü adında bir kiralık katili tutar. Adam ölümleri kaza ya da intihar gibi göstermekteymiş. Sibel bunu duyar ve Taner'i yatakta kendinden uzak tutmak için Ramo'yu öldürmeden yanıma yaklaşamazsına bağlar

Sibel Ramo'ya haber vermeye çalışır ama kimsenin telefonu kullanılmadığı için Nevzat komiserle buluşur. Ramo'nun içeriden çıktığını kendisine söylemediği için ona kızgındır. Ertesi gün olacak sevkiyatın vahap'ın limanından olacağını söyler. Karşılığında ramo'nun yerini öğrenir. Oraya gidip kaza süsü verilerek öldürüleceğini söylerken Taner gelince kaçar. 

Süsçü denen adam Sibelmiş gibi mesaj atıp Ramo'yu bir yere çağırır. Üzerine klimayı düşürerek öldürecekken Ramo son anda kurtulup adamı da öldürür

Ramo tüm parayı ve Cihangir ile ilgili bilgileri onun eskiden  can yoldaşı ortağı olan Köksal isimli ceza evindeki adamdan öğrenmiştir. Cihangir'in tüm bağlantılarını Ramo'ya o söylemiştir. Cihangir Ramo'yu ceza evinden kimin çıkardığını öğrenmek istemektedir. Yavuz bunu Ramo'ya söylediğinde ikili inatlaşır. Yavuz ceza evinde bir araştırma yapıp her şeyi anlar.

Ramo cihangir'in iş ortaklarına Moskova'daki çalıştıkları Dimitri'yi onun öldürdüğünü altınlarını onlara dağıtacağını, bunun gibi bilgileri mesaj atar. Doğu polisin sevkiyatı öğrendiğini söyleyince Taner altınları Vahap'ın limanını kiralamış Ramo'yla taşıtmayı; onu yakalatmayı önerir. 

Ramo'ya altın taşıma işini Vahap mecbur ederek kabul ettirir. Ramo işin içinde bir iş olduğunu anlar ve tedbirini ona göre alır. Polis bastığında altınları bulamaz. Vahap altını denize attı diye düşünüp hesap sormaya gider ama aslında çapaların içine saklamışmış. Çıkarıp altınları verir ve içlerinde polise haber uçuran biri olduğunu hatırlatır.

Sibel Ramo'yla konuşmaya gittiğinde Süsçü resim çekip yollamıştı. Taner resmi görüp Sibel'i dener. Sibel tuzağına düşüp Ramo'yu kurtarmak için silah çekince ihaneti ortaya çıkar. Polis almayınca Vahap vuramayınca Taner bu kez Yavuz'la birleşip Ramo'yu oraya çağırır. Yavuz Ramo'yu götürürken birden sahne değişir ve Sibel'i vurmaya çalışan Taner'i eve giren Ramo vurur. O sırada dağ evine Cihangir'in konvoyu girer. 


Hiç yorum yok:
Write comments