5.05.2021

Masumlar Apartmanı 32. bölüm özet. İnci'yi istemede olan komik olaylar bölüme damgasını vuruyor


Naci'nin sefer tasına koyduğu notu Safiye bulmuş ama okuyamamıştı. Hikmet baba notu alır ve liseye gittiğini düşündüğü kızının aklını çelmemesi için kağıdı pencereden dışarı atar. Kağıt tam da Gülben'in ayağının dibine düşer. Safiye nota sahip çıkmasını ister ve aşağı iner. Tam notu alacakken Hikmet baba gelip kağıdı alır ve yutar. Tabi Safiye ve Gülben mikroplardan korkup panik olur

O akşam ailecek İnci'yi istemek için Memduh beye giderler. Oldukça komik sahneler olur.  

Han radyodan İnci ve Esra'nın programını dinler ama yeni patron o kadar yersiz şakalar yapar ki sinirlenir. İş çıkışında İnci'yi almaya gittiğinde kutlama için ertesi akşam dörtlü yemek yiyeceklerini öğrenip pek memnun kalmaz. 

Şirkete gelen Anıl iş görüşmesinde Esat'ın kafasını karıştırır. Han'ın sesini duyup oraya geldiğini anlayınca bir bahaneyle oradan ayrılır. Esat Gülben'i arayıp bebekle ilgili ne demek istediğini sorar ama net bir cevap alamaz. Gülben acıdığı için Anıl'ı korur. Esat Gülben'e ertesi akşam beraber yemeğe çıkmalarını teklif eder. 

Gülben randevu için İnci'den yardım ister. İnci Han'ı kendileri kutlamaya gidince Esat'la Gülben'in yemek yemesi için ikna eder. Ancak tabi ki Safiye'ye beraber olacaklarını söylerler. Esat yemekte Gülben'e "Benin kız arkadaşım olur musun?" diye sorar ve apartman önünde Gülben'i yanağından öper. Tüm bunlar Gülben için fazladır ama çişini yapmadan eve ulaşmayı başarır. 

Anıl yemekte onların arka masasında belirir. Gülben yine adamdan Esat'a bahsetmez. Neriman'ı okula bırakmaya çıktığında da Anıl'la karşılaşır. Anıl ona hislerini belli edince Gülben adama kalbinin dolu olduğunu söyler. Anıl ile konuşurken onları Bayram da görür. Gülben Anıl'ın Naci'nin odasını tuttuğunu ve evi gözetlediğini de öğrenir. 

Neriman arkadaşlarıyla gizlice terasa çıkar. Han İnci'yle kutlamaya; Gülben'le Esat yemeğe çıkınca Hikmet baba mutfaktaki çikolataların hepsini yer. Şeker komasına girip yere yığılır. Safiye çok korkup Neriman'a seslenir ama kız olmadığı için kapısını açmaz. Panikleyen Safiye Mümtaz dedeye iner. Adam Hikmet'e iğnesini yapınca adam düzelir. Neriman çaktırmadan eve girer. 

Han Safiye'nin dikkatini verememesi yüzünden babasının tehlike atlatması üzerine evin işlerini yapması için bir kadın getirir. 

Han sefer tasına not koyup oradan kurtulmaya çalışan Naci'yi kızıyla ilgili konuşup tedaviye ikna eder. Naci ona bir mektup verip Safiye'ye vermesi için söz alır ama Han söz verdiği halde mektubu vermeyip çöpe atar. Anıl onu görüp yırtılmış mektubu alır. Bölüm sonunda Naci postacı kılığında apartmandan çıkacakken Hikmet babaya rastlar. Safiye Han ve babasının gürültüleri duyup girişe iner. İçeriden klarnet sesi gelir. 

Hiç yorum yok:
Write comments