10.05.2021

Teşkilat 10. bölüm özet. Çöl Aslanı operasyonu


Suriye'de bir albay ve 6 jandarmanın şehit edildiği bir saldırı olur. Mete başkan bir subayla görüşmeye gider. Fadi'nin akrabası olan adamdan onun kasası gibi olan para işleriyle ilgilenen birinin adını alırlar. Adamın yakın zamanda parayı aklamak ve Fadi'ye vermek için Suriye'ye gideceğini öğrenirler. Serdarlar da Çöl Aslanı kod adlı bir operasyon düzenlerler. Suriye'ye gidip adamın telefonuna yerleşip adamın kumar tutkusundan yararlanıp onun çantasını ele geçirip içine bomba koyarlar. Amaç misilleme yapıp şehit olan askerlerimizin intikamını almaktır. 

Korel isminde bir savunma sistemi kurmayı amaçlarlar. Bu sistem düşmanın frekanslarını bozup onları kör edecek bir sistemmiş. Bunun tamamlanması için çalışmalara başlarlar. 

Ceren Ebru ile iletişimi arttırmıştır. Akşam yemeğinin ardından kendi adamlarına arabalarını takip ettirip Mit'in takip ettiğini sanmasını sağlar. Panik olan kadını eve bırakma bahanesiyle evine girip çalışmalarının resimlerini çeker. 

Şefi Ceren'den bu sistemin nereye konuçlanacağını ve ne zaman taşınacağını öğrenmesini ister. Ceren bu sistemin mühendisiyle atış alanında tesadüfi bir karşılaşma ayarlar ama telefonuna sızamaz. Adamın evine girip bilgisayarından bilgileri alır. Şef hemen Fadi'yi arayıp gün ve yeri haber verir. Fadi de hemen Suriye'ye hareket eder. 

Fadi Suriye de örgüt mensuplarıyla buluşur. Kasası olan adam elinde bizimklerin içine bomba koyduğu çantayla o toplantıya girer. Serdarlar tam bombayı patlatacakken bir saldırı planladıklarını duyarlar. Bombayı patlatmayıp ayrıntıları duymak isterler ama çanta odadan çıkarılınca duyamazlar.

Serdar ve Hakkı orada kalıp evde kalan yetkiliyi konuşturmaya çalışır. Ardından oradakilerle çarpışmaya başlarlar. sıkışıp kaldıkları anda Mete başkanın yönlendirdiği jandarma özel harekat helikopterle gelip onları kurtarır. 

Diğer tarafta Zehra da Pınar ile çantadaki sinyali tespit edip oraya gider. Saldırı için füzeleri yerleştirdiklerini görürler. Çantadaki bombayı patlatmak isterler ama patlamayınca işaredikleri yeri havadan bir siha gelip bombalar. Korel sistemleri güvendedir. 

Hiç yorum yok:
Write comments