14.08.2021

Baş Belası 9. bölüm özet. Şahin ve İpek şebekeye ait ikinci anahtarı da buluyor


Doruk'un vurulmasının ardından İpek kendisini olayda sorumlu hisseder. Evine gelen Şahin; kadının vicdan azabını azlatır. Ardından onunla beraber uçurumdan düşen zihinsel özürlü bir gencin ölümünü araştırmaya başlar. Şahin artık İpek'e gönüllü olarak vaka emanet etmekte sorgulara girmesine izin vermektedir. Bu amirlerinin de dikkatini çeker. Vakada Umut da onlarla çalışmaktadır. 

Ölen çocuk Burak'ın ilerlemiş kanserli bir annesi vardır. Aileye alışmış; Burak'ı sahiplenmiş bir bakıcısı ve onları başka birisi için terk edip gitmiş bir eski kocası vardır. Baba oğluyla da eski karısıyla da ilgilenmemektedir. Anne öldüğünde de Burak'ı bir bakımevine yatıracaktır. Araştırmaya başladıklarında mahalledeki bir kızı öptüğü için kızın babası ve sevgilisinin Burak'a da annesine de eziyet ettiğini hatta sevgilinin özürlü genci dövdüğü öğrenilir. 

Ancak kızın babasının da sevgilisinin de vakanın olduğu yerle zamanla ilgili şahitleri vardır. Ölen çocuğun bakıcısı bölüm sonunda emniyete gelip suçunu itiraf eder. Uçurumun kenarında ağlayan Burak'ın yanına gittiğini annesi öldükten sonra tek kalacağı için acıdığından ölümüne sebep olduğunu itiraf eder. Böylece olay çözülmüş olur. Kin yada nefret haricinde de cineyet sebebi olabileceği gerçeği İpek'i derinden sarsar.  

Nermin ameliyata alınan Doruk'la hastanede kalır. Bir kere kalbi durunca tüm ekip hastaneye koşturur. Odaya çıkarılan Doruk'la yine Nermin kalır. Doruk çocukluğundan kalan bir tramvayla hastanede kalmak istemeyince Şahin başkomiser onu kendi evine getirtir. Başında da Umut, Nermin ve yetimhanedeki kızın dönüşümlü olarak kalmasını sağlar. Diğer tarafta emniyet silahını bırakmak üzere olan zanlının üzerine gittiği için vurulan Doruk'un hata yapıp yapmadığını sorgular. Nermin bölüm sonunda Doruk'a ilişki yaşayabileceklerini ama birlikte çalışabilmeleri için bunu herkesten saklamaları gerektiğini söyler. Doruk çok mutlu olur  

Şahin; Burak'ın vakasına gittiğinde daha önce şebekeden bahsettiği bir savcı kendisiyle konuşur. Emniyete şebekeyle ilgili bir ihbar telefonu gelmiştir. O telefonda bir ihaleden ve iki kişiden bahsedilmektedir. ihaleye katılacak bir şirket şantaj yüzünden çekilmiştir. Şahin'den konuyu araştırmasını ister. şahin gönüllü olarak İpek'e olayı anlatır. Sonrasında şantaj yapılan adamın şöförüyle konuşup bilgi alır

Simge; Görkem'le konuşma bahanesiyle eve gelir. Punduna getirip eve dinleme aletleri yerleştirir. İpek de Peri de kadının bu kadar çok gelmesinden ve Göekem'e yaklaşmasından rahatsız olur. İpek Simge'yi arayıp terapi saatleri haricinde eve gelmemesini oğlunun onu yakın ablası gibi görmesini istemediğini söyler. Simge buna bozulsa da çaresiz kabullenir.  

Şebeke tarafından şantaja maruz kalan adamın ve eşinin evde olmadığını öğrenen Şahin ile İpek; çift gibi ailenin evine gider. Ailenin arkadaşı gibi davranırlar. Şahin hizmetçiyi lafa tutarken İpek tuvaleti kullanma bahanesiyle evi araştırıp bir anahtar daha bulur. Evdeki dinleme aletinden Şahin ve İpek'in bir anahtar daha bulduğunu duyan Simge; adamlarıyla tatilden dönen çiftin evine gider. Adam anahtarı bulamayınca kadını öldürüp adama da intihar etmiş süsü verirler. Şahin ve İpek bu çiftle konuşmaya gittiğinde ölüleriyle karşılaşır. Geç kalmışlardır.

Nazlı geçen bölüm aklına gelen sosyal medya fenomenliği için video çekme işinde yoğunlaşmışken eski kocası Birol Nazlı'ya tüm istediği evleri bırakıp yurt dışına gider. Atv kanalında yayınlanan Baş Belası dizisinde Nazlı yine zengin olmuştur

Hiç yorum yok:
Write comments