25.10.2021

Teşkilat 19. bölüm özet. Mete başkan diziye geri dönüyor


Trt 1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisinde Suriye'de işkence görüp konuşturulmaya çalışılan Zehra'yı kurtaran Mete başkanmış. Zehra'yı alıp güvenli yere götürmeleri için adamlarına emir verir. Ariel ismindeki Zehra'ya işkence yapan adam bu haberi alınca örgütün adamlarını peşlerine takar. Yolda çatışma çıkar. İki asker şehir olur. Son anda siha tarafından karşı taraf etkisiz hale getirilir.

Serdar Ceren'i takip ettiğinde Yıldırım ile buluştuğunu görür. Ancak Yıldırım şüpheci davranıp kızı alıp ıssız bir fabrikada sorgulatır. Ceren onlara Serdar'ı sevmediğini bir şey anlatmadığını onlar için çalışmadığını anlatır. Kıza işkence ederler ama teşkilatın eline düştüğünü anlatmaz. Ceren'e inanınca kızını laptoptan izletirler. Serdar bu gördüklerini başkana anlatıp Ceren'in yalan söylediğini söyler. Ama Ceren sonrasında bu başına gelenleri eksiksiz Serdar'a anlatır. 

Mete başkan artık müsteşar yardımcısı olmuştur. Ekibin yanına gider ve petrol aramanın yanında başka bir maddeyi araştırdıklarını anlatır. Patlamadan önce Simon o bilgileri çalmıştır. Gerçekten de örgütün başındaki Kambur lakaplı kişi bu bilgilerin olduğu aleti saklamış; şimdi ise Ariel'e vermiştir.

İki şehidimizin öcünü almak; Kambur'u onun üzerinden de Ariel'i bulmak için ekip Suriye'ye gider. Orada Zehra ile karşılaşırlar. Ardından sürekli yer değiştiren Kambur'un yerini araştırırlarken bir mensuplarının onların elinde olduğunu öğrenirler. Teyit için uğraşırken tutsak tutulan mensubun videosu teşkilata gelir. Uzay bu videodaki tutsak adamın parmak hareketlerinden bir şifre verdiğini o şifreden de koordinatları bulup ekiple paylaşır

Bu arada Yıldırım'ın konuştuğu İsrail ve Yunan ateşeleri üstü kapalı olarak ellerindeki rehineye güvenerek Akdeniz'deki gemileri çekmelerini ister. Mete başkan gereken cevabı verir. 

Yıldırım yıllar önce kendisinin para verip yolunu açtığı Azat isminde şuan büyük inşaatlar yapan birinin yanına gider. Örgütle bağlantısı olan adama dağda oyalanacaklarına eylem yapmaları gerektiğini söyler. Azat onunla ters ve saygısızca konuşunca Yıldırım Köroğlu'na adamın ölüm emrini verir. 
Köroğlu; Azat'ı öldürmeye giderken Tövbekar'ın uyarmasına rağmen Barış da onlarla gider. Köroğlu Azat'ı inşaattan atarak öldürür. Yıldırımdan bunun karşılığında bir çanta para alır. Tövbekar Barış'ı izlediği için Köroğlu'nun dolayısıyla Barış'ın Yıldırım için çalıştığını anlar

Ekip koordinatlara gittiğinde uçuşa yasaklı bölgede çok sıkı korunan tesise girebilmek için bir plan yaparlar. Kontrol noktasında teröristlerle çatışıp; onların ölülerinin yerine geçip içeri girerler. Hulki dışarıda elektrik direğini patlatır. Serdar ve Hulki içeridekileri vura vura rehineyi alırlar. Kambur'u da yakalarlar. Ariel ile temas kurduğu hattı ele geçirirler. 

Serdar ve Hulki oradan çıkarken çatışma olur. Kambur kaçar. Yeni kamikaze dronarı idare eden Pınar; uzaktan kumandayla önce tesistekileri ardından kaçan Kambur'u öldürür. Gürcan da Kambur'dan aldıkları Arile'le konuştukları hattı araştırmaya başlar. Görev başarılıdır. 

Hiç yorum yok:
Write comments