28.01.2022

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı 17. bölüm özet. Baba Oruç ve leventler Midilli kuşatmasında


Trt 1 ekranlarında yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde İlyas ve leventler cenk yapılan yerdeki cesetleri İskenderiye'ye getirir. Herkes duyduğu haberle yıkılmış; çok üzgündür. Abisinin öldüğünden o kadar emindir ki yasını tutmanın yanında öcünü almak için Karabey'in konağını basıp gayri müslimleri öldürmek ister. İsabel selada duyduğu isim yüzünden bayılır

Neyse ki Hızır cestlerde abisinin yara izlerini bulamadığı için Oruç reisin ölmedeğinden emin olur. Bu haber dost düşman herkesi sarsar. Hızır ve leventler iz sürerek Oruç'un atını bulur. O sırada Piedro'nun askerleri ardından Şahbaz'ın adamları Hızırlara saldırır. Neyseki onları püskürtüp atı takip edip açıktaki bir gemiye ulaşırlar. Antuan'ın Oruç'u kaçırıp iyileştirip sakladığını görürler.

Meryem ormanda abisini bekler ama gelmeyince geri döner. Onu takip eden Nikola civarda Piedro ve adamlarını görüp şüphelenir. Meryem Oruç'un başına gelenleri, öldürülen leventleri bir de onları ateşe verdiğini duyduğu abisiyle çarşıda karşılaşınca kılıç çeker. Hızır; Antuan Meryem arasında yüzleşmelr olur. Bölüm sonunda Piedro; Şahbaz'a Meryem'i kaçırtıp Kalimnos'a getirme emri verir.

Oruç reis kendisine gelince intikam almak için önce hana gider. Sinan ve adamlarını öldürür. Şahbaz'ı da öldürecekken Şahin ve İsabel araya girer. İsabel; kardeşini bulmak için ona ihtiyacı olduğunu söyler. Onun hatrına Şahbaz'ı sadece yaralar. Diğer gayri müslimleri öldürüp kellelerini Piedro'ya yollar

Karabay'in eşi Şahbaz'a gidip Hüma'ya gelecek olan Osmanlı kumaşlarının olduğu gemiyi batırmasını ister. Şahbaz kabul edip bir gemi yollar. Şahbaz'ın emrindeki gemi Osmanlı gemisine saldıracakken bir kadın kaptanın komuta ettiği gemi onları kurtarır. Kadının Şahbaz'ın kız kardeşi Şahmeran olduğunu limandaki sarılmalarından öğreniriz. 

Piedro; oğlum dediği Rodos şövalyeleri ve geçen bölüm kurtarmak için uğraştığı Leonardo ile Midilli'ye saldırır. Şehri topa tutar. Ardından şehre çıkan askerler halka saldırır. Hızır reis kuşatmayı kırmak için bir plan yapar. Başarılı olan planla Oruç reis ve yanındakiler diğer taraftan adaya çıkar. 

Venedikliler Oruçları ve yanındakileri kuşatır ama onlar şövalyeleri öldürüp onların yerlerine geçer.  Sanki şövalyeler tarafından esir alınmış gibi davranırlar. Esiröişler gibi merkeze kadar gelen Oruçlar; Rodos şövalyesi ve Leonardo'nun önünde ellerindeki ipleri atıp savaş düzenine geçerler. 

Hiç yorum yok:
Write comments