8.02.2022

Üç Kuruş 13. bölüm özet. Oktay amca vuruluyor


Çetin ve babası Baybars geçen bölüm sonunda karşılaşmıştı. Bu bölüm adamları birbirlerine silah çeker. Olay kilitlenince ikisi de birbirine üstünlük sağlayamayınca gider. Dışarıda ortalık karışınca Azade; Efe ve Kartal'ı bırakıp gider. Teklifi ise Nezih'ten sonra kendisiyle uğraşacaklarını bildiğini bu yüzden öne Korkmaz'ı almalarını ister. Üstelik para da verecektir.

Kartal; Şesu'ya gider. Onun para için dövüşmesini, mahallenin halini görür ve Azade'ye gidip teklifini kabul eder. Azade ondan Nezih'in itibarını çökerttikleri gibi Korkmaz'ın da itibarını çökertmelerini ister. Evlenecek kızı olmadığını ama kızı gibi gördüğü arabasını evinden çalmalarını ister. 

Kartal organizasyonu yapıp içeri girip arabayı çalar ama Azade'nin planı aslında onların Korkmaz'ın en kıymetlisi olan kardeşi Can'ı öldürmeleridir. Gerçekten de dışarıdaki Can'ın eve gelmesini ve Kartallara ateş etmesini sağlarlar. Kartal son anda gelip Can'ı öldürüp onları kurtarır. Azade söz verdiği parayı Kartal'a verir. O da hemen kumarhane açmak için kardeşi Şahin gibi hazırlıklara başlar

Azade sonrasında Kartal'ın arabayla görüntüsünü Korkmaz'a ulaştırır. Yardım etme bahanesiyle Kartal'ın babasına olan zaafını ve geçmişteki o geceyi anlatır. Korkmaz açılış gecesi Oktay amcayı kaçırıp Kartal'ı tek olarak bir mekana çağırır. Oktay amcadan o şarkıyı çalmasını ister. Adam çalmayı dener ama yapamaz. Sonrasında Kartal'ın gözü önünde babasını vurur


Ferhan'dan öğrendiklerinden sonra Leyla yıkılmıştır. Evde halasıyla yüzleşir. Halası parayı neden aldığını açıklar. Zaten sonrasında parayı geri verdiğini söyler. Hala bir kaç günlüğüne kardeşine gider. 

Para saklama meselesinden Bahar ve Kartal'ın arası kötüdür. Bahar evden gitmek ister. Leyla onu ikna edip abisinin gönlünü alması için bir tiyo verir. Bahar Kartal'a bir bisiklet alır. Barışırlar.

Oktay amca kardeşi ve kızının neden Ferhan ile görüştüğünü merak eder. İkisinin de kendisini saymadığını, bir şeyler sakladığını düşünür. Efe'yle buluşup ondan ne konuştuklarını öğrenmesini ister. Efe öğrenir ama adam üzülmesin diye ona yalan söyler. Sözde komiser; Ferhan'ın cinayetleri itiraf etsin diye tanıdıklarıyla konuşturuyormuş gibi anlatır. Oktay amca rahatlar. 


Hiç yorum yok:
Write comments