20.03.2022

Gönül Dağı 56. bölüm özet. Mezarcı İlyasîn oğulları icatları ateşe veriyor


Gıdı gıdı Behçet'in hikayesi aile özlemi ile başlayan Gönül Dağı'nda #AsRam'ın tekrar kavuşmasını izledik. Amca oğulları ve karıları tekrar barışan bu çift için çok sevinir ve bağırlarına basarlar. Amca oğulları ertesi gün gidip başkanla konuşurlar. Ramazan Asuman ile evlenme aşamalarında herşeyin olması gerektiği gibi olmasını ister

Trt ekranlarında yayınlanan dizide Muammer emmi sağlık durumu düzelen başkana gider ve görevini teslim eder. Üzerinden yük kalkmıştır

Hüseyin ise oğlunun evleneceği ve torununun da olacağı durumun tekrar bozulması ile hayal kırıklığı yaşar. Hayal kırıklığı kızgınlığa dönüşünce Ramazan'ı evden kovar. Amca oğulları Kenan'ın da aralarına katılmasıyla gece dedelerinde kalırlar. Kızlar da beraber kalır

Kenan kimseye doktorluktan uzaklaştırıldığını söyleyemez. Elif de elinden geldiği kadar kimsenin bilmemesi için çabalar ama başka bir hemşire Döndü anneye söyleyince kadın endişelenir. Kenan onu sakinleştirirken dertleşebildiği tek kişi olan Musa emmi ile konuşur. Musa ona hala doktor olduğunu ve isterse kendisi ile dolaşıp kasabalının sağlık sorunlarıyla ilgilenebileceğini söyler. Bölüm sonunda gerçekten ikili seyyar bir şekilde hizmet vermeye başlar. 

Asya olup biten olaylardan sonra Günışılı tarafından yine Gülsüm öğretmene emanet edilir. Abileri iki kere kapıya dayanıp kardeşlerini almak ister ama kadınların taaruzu ile karşılaşırlar. Yolda kıstırdıkları Ramazan'ı da dövmek isterler ama Taner ve Veysel yetişince bir şey yapamazlar. 

Meryem'in babası Rıfat'ı arayıp evlilik tarihini erkene almaları için konuşur. Meryem bundan memnun olmaz ama bir şey de diyemez. Rıfat ve annesi gelip babayla konuşur ve 10 gün sonra evlenmek için sözleşirler. Hatırlamasa da Sefer; evlenmek üzere olan işsiz Rıfat'a minibüsünü verip çalıştırmasını ister. Rıfat kasabadan ikinci el eşyalar alıp tamir edip evlenince kalacakları odaya koyar. Bölüm sonunda Meryem'e gösterir.

 Asya'nın büyük abisi önderliğinde ikili ellerinde benzin bidonuyla icatların durduğu ahırı yakmaya giderler. Behçet onları takip edip engel olmaya çalışır ama dayak yer. Sonrasında kendi çabasıyla yangından Bahtiyar'ı ve icatları çıkarmaya çalışır. Yangını haber alan amca oğulları da gelip çoğunluğu kurtarır. Eşleri ve dedeleri de gelir. Yardım eden ve kardeşleri olmak isteyen Behçet'i ailelerine katarlar. 

Veysel icat işlerine tekrar katılmak istememiş; düğüncülüğe devam etmek istemişti. Ancak son aldığı düğünde önce şarkıcıyı getirmeyi unutup onun yerine Selami'yi geçirirler. Ardından Ramazan geline sevmediği biriyle evlenmenin kötülüğünü anlatır. Ardından gelin Veysel'i kandırıp kaçmasına yardım eder. En son ahırın yanmasıyla Veysel amca oğullarına katılmaya karar verir. 

 

Hiç yorum yok:
Write comments