9.03.2022

Üç Kuruş 17. bölüm özet. Kartal ve Efe Baybars'ın oyununa yeniliyor


Kartal Neriman'ı tam affedip sarıldığı anda Ferhan'ın çoğaltıp damdan attığı resimleri görür. Resimde Neriman ile Baybars'ın gençliklerinde sarılmış halleri vardır. Kartal bu resimleri görünce sorgusuz sualsiz inanır ve halasını evden kovar. Neriman evden çıktığında otobüs durağında ağlarken Baybars gelip onu götürür. Bunu duyan Kartal daha da öfkelenir.  

Korkmaz adamlarıyla Kartal'ın malları tuttuğunun haberini aldığı köfteci olarak kullandıkları gemiye gider. Ancak onların geleceğini öğrenen Leyla onları depoya taşıtmıştır. Mahallelinin ona destek olmasının ardından Korkmaz ve adamları çekip gitmek zorunda kalır. 

Mahallede birisi daha vurulur. Üzerine üç kuruş konduğu için herkes Ferhan'ın yaptığını zanneder. Oysaki Ferhan ayıcının evinden hiç ayrılmamıştır. Mahalleli; Ferhan'ı getirdiği, söz verdiği halde ölümleri durduramadığı için Kartal'a kızar. 

Semiha anne Efe ile konuşurken onun aşık olduğunu hayatında birisinin olduğunu anlar. Onunla tanışmak ister. Efe'nin bara gelip ricası üzerine Leyla onunla hastaneye gidip Semiha anne ile tanışır. Çok güzel zaman geçirirler. 

Kartal Şahin'in Neriman ile ilgili konuşması üzerine ona posta koyup ağır sözler söyler. Mesut da Şahin'e ondan patron olmayacağını söyleyip abisiyle karşılaştırır. 

Bahar'ın mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri olunca arkadaşı Yeşim; hamile olabileceğini hatırlatır

Kartal Azade ile Korkmaz'a gidip sadece bu mallara değil tüm işlerine ortak olmak istediğini söyler. 

Efe; amirine Kartal'ın maları verirken yanında Azade ve Korkmaz da olacağını söyler. Bu yüzden depoya baskın hazırlığı yaparlar. Baybars bunu Çetin'den öğrenip Azade ve Korkmaz'ı koruyup oraya göndermez. Çetin Efe'ye herkesin orada olacağını söyleyince baskın yapılır. Sadece Kartal ve Korkmaz'ın malı alması için gönderdiği adamları oradadır. Mallar depoda bulunamaz. 

O zaman Baybars'ın abisini bitirmek için fırsat verdiği Şahin ortaya çıkıp bir de eve bakmalarını söyler. Polisler evi aradığında Kartal'ın odasında gardrobunda yığınlarla uyuşturucu paketi bulurlar. Kartal keyifle olanları izleyen Şahin'in, sarhoşluktan olanları anlamayan babasının, ne yapacaklarını bilemeyyen Halide ve Konyalı'nın gözü önünde kelepçelenip götürülür. 

Baybars Efe'ye bir mesaj atar. Mesajda Semiha annenin resminin altında babası bildiği Halit'i kurtaramadın; bakalım onun emanetini koruyabilecek misin yazmaktadır. Efe son hızla hastaneye gider ama kemoterapi odasındaki kadının vurulmuş cesediyle karşılaşır

Çetin; annesine ulaşabilmek için hem Kartal'ı hem Efe'yi satmıştır. Babasına onun istediği İrfan'da ki emaneti de vereceğini söyler ve Neriman'ın bulunduğu eve girer. Kadında merakla oğlunu beklemektedir. Birbirlerini görüp öylece kalırlar

Hiç yorum yok:
Write comments