7.07.2022

Duy Beni 1. bölüm özet. Ekim arkadaşına bunu yapanların peşinde


Fakir mahallelerden birinde yaşayan Leyla'nın Gerçek kolejine gitmek için yanıp tutuşmaktadır. Kardeşi gibi gördüğü Ekim'den bile sakladığı bir şey vardır. Leyla'nın telefonda kiminle mesajlaştığını merak eden Ekim; arkadaşının telefonunu alıp kaçar. Şakalaşırlar iken Leyla'ya bir araba çarpar. Kızı hemen ambulansla hastaneye kaldırırlar. 

Sürücü panikler ve kaçmaya başlar. Mahallenin delikanlılarından Halil kamyonetiyle aracı takip eder ve koleje girdiğini görür. Arabayı süren kolejin edebiyat öğretmenidir ve yüzünde bir palyaço maskesi vardır. Adam saklandığı okulda kalp krizi geçirip ölür. Okuldan bir kaç öğrenci öğretmenlerini hızla arabayı kullanıp bir yere zamanında yetişmesi için tehdit etmektedir. Elbette biz o öğrencileri görmeyiz.

Okulun sahibi okulun önüne toplanan mahalleliyi dağıtmak için Halil'le konuşup vaadlerde bulunur. Halil yanlış gördüğünü söyler ama Leyla'nın bir daha yürüyemeyeceğini öğrenince diyet olarak okula mahalleden 3 gence burs vermeye ikna eder. Leyla'ya bunu yapanları bulmak için Ekim, Halil'in kardeşi Bekir ve Ayşe okula başlarlar.

Koljin kendine has kuralları vardır. Zorbalık sinmiş okulda Melisa ismindeki kız kraliçelik yapmakta önüne gelen herkesi itip kakmaktadır. Kanat isminde eski sevgilisinin peşini bırakmamakta; genç adam ona ters davransa da vazgeçmemektedir. Kanat'ın despot bir babası ezik bir annesi ve Aziz isminde aynı okula gittikleri bir kardeşi vardır. Kanat dışarıya gösterdiğinin aksine yumuşak kalpli biridir.

Okulda burslu öğrencileri basına tanıtıp kolejlerini yüceltmek amacıyla bir davet verirler. Ekim'in annesi ve Bekir'in abisi gelir. Bekir o sırada okul müdürünü eğer vaad ettiğini yapmazsa konuşacağını söyleyerek tehdit eder. Ancak Ayşe'nin babası Leyla'nın kanı üzerine dönen bu pazarlığın farkındadır ve kızının o koleje gittiğinin farkında değildir. Öğrendiğinde; kızını partiden zorla alıp götürür

Kanat'ın dövdüğü öğrencilerden bir olan Dağhan bölüm sonunda Kanat'ın dolabına Leyla'ya çarpan arabanın sürücüsünün taktığı maskeyi bırakır. Dolabı açan Kanat şoke olurken arkasından gelen Ekim maskeyi görür.


Hiç yorum yok:
Write comments