5.09.2023

Dönence 9. bölüm özet. Cem ve Verda kızlarını kaybetme korkusu yaşıyor


Gece'nin kardeşine baskı yapıp kriz geçirmesine sebep olmuş gibi kurgulanıp montajlanan videoyu izleyen kişiler yelken kulübü önüne gelip kıza tepki gösterir. Gülce çantasındaki eldiveni giyip insanların arasından geçip ablasına destek olup kaldırır. Ancak küçük kızın bu yaptığı hareket bile linç girişimindeki kişilerin yumuşamasını sağlamaz. Bu videodan haberi olan anne baba Gece ile konuşur. Kızlarının böyle bir şey yapmadığını zaten bildikleri için yatışmazlar

Gece olanlar yüzünden çok üzgündür. Özgür ve Gülce ona destek olur. Olanları duyan Berkay ve Sera da hemen kızın yanına gelip ne yapabileceklerini düşünürler. Özgür çekilip montajlanan orjinal videoyu ele geçirmeye karar verirler. Sera otelde menajeri oyalayıp oda kartını alır. Özgür de kartla odaya girip videoyu flash belleğe alır.

Menejere ilk tepkiyi Özgür ve Cem gösterir. Cem kızının imzaladığı sözleşme yüzünden videoyu kaldırtamayacağını ve kızını bu menajerden kurtaramayacağını öğrenir.

Harun ise kaçakçılık için illa Özgür'ü isteyen kişiler tarafından tehdit edilip sıkıştırıldığı için sosyal hizmetleri arayıp Cem - Verda çiftini sosyal hizmetlere şikayet eder. Yetkili kadın eve girerken evli çift tartışmaktadır. Çarşıda Fatma babada oturan kadın orada da Gülce'nin üzüldüğüne dair laflara kulak misafiri olur. Cem ve Verda evi gezdirip açıklama yapsa da kadın pek ikna olmuş gibi değildir

Sosyal hizmetler görevlisi kadın yelken klübüne gidip Harun ile konuşur. Harun ona ailesinin Gülce'yi artık klübe getirmediklerini kızla ilgilenmediklerini Gece'nin şarkıcılığıyla ilgilendiklerini söyler. Menajerin yayınladığı montaj videodan haberi olmayan yetkiliye videoyu da gösterir. 

Cem bu sırada avukatla da sosyal hizmetlerdeki tanıdıklarıyla da konuşur ve eğer kurul karar verirse kızlarını kendilerinden alabileceklerini öğrenir. Bölüm sonunda sosyal hizmetlerden 3 yetkili çiftin kapısını çalar.

Gülce sevgilisi Alican ve arkadaşlarıyla buluşup sinemaya gitmeyi ister. Hastalığı yüzünden parlak ışık ve sese maruz kalmaması gerekmesine rağmen 'normal' çocuk olmak istediği için annesinin itirazlarına rağmen gider. Gece de planı olmasına rağmen kardeşiyle gider. Gülce sinema salonunda film başladığı anda krize girer. Alican onu dışarı çıkarır ama küsüp giden arkadaşlarıyla gider. Gece kardeşini sakinleştirir. 

Gece kardeşini mutlu etmek için Özgür'den yardım ister. Sera Berkay Özgür hatta Rüzgar çalışıp onların evlerinin dışında açık hava sineması oluştururlar. Onlar mutlu mutlu sinemayı seyrederken Emir eve girip videonun olduğu flash belleği çalar. Görüntülerin kaybolduğunu anlayan Özgür şoke olur

Diğer tarafta Ceren kaza anını ve kendisine Emir'in çarptığını hatırlar ve Emir ile yüzleşir. 

Özgür ise menajerden çaldığı videyu sosyal 

Hiç yorum yok:
Write comments