7.09.2023

Safir 1. bölüm özet. Gülsoyları sarsan hikaye nasıl başladı


4 Eylül 2023 tarihinde Atv kanalında ilk bölümü yayınlanan Safir dizisi ortalama bir reytingle başladı. Kapadokya'nın büyülü atmosferinde geçen dizi yörenin köklü ailelerinden Gülsoyların etrafında gelişir. 

Ömer Gülsoy ailenin büyüğüdür. Otoriter bir adam olan Ömer Gülsoy tek oğlu Ahmet'i genç yaşta kaybetmiştir. Oğlunun emaneti gelini Gülfem ve 3 erkek torunu ile beraber yaşamaktadır. Vural Bakırcıoğlu işe ortak olmaya tekstil sektörüne atılmaya karar vermiştir. Ortaklığını pekiştirmek için Vural'ın kızı Bade 

Gülfem ölen eşi Ahmet'le üniversitedeyken tanışmış ve evlenmiştir. Ateş, Yaman ve Okan isminde 3 oğlu vardır. Büyük oğlu Ateş'i diğerlerinden farklı sevmektedir. 

Ateş küçük yaşta kaybettiği babasının ölümünden sonra annesinin tavrı yüzünden ailenin babası gibi davranmak zorunda kalmıştır. Otoriter dedesiyle de iyi anlaşamadığı için yurt dışında okumuş orada kurduğu şirketi yıllar sonra annesinin isteği üzerine satıp eve dönmüştür.

Vural Bakırcıoğlu fakir bir aileden hırsları, karanlık işleri ve acımasızlığı ile sıyrılmıştır. Kızı Bade ve oğlu Bora'yla yaşamaktadır. Bora laf söz dinlemeyen aklına estiğini yapan bir çocuktur. Yaptığı taşkınlıklar ve zalimliklerden babası sayesinde ceza almadan kurtulmuştur.  

Okan ailenin en küçük oğludur. İstanbul'da dondurduğu bir hukuk fakültesinde okumaktadır. 

Yaman ailenin ortanca oğludur. Abisi olmadığı yıllarda dengeyi tutturmak için yumuşak bir politika izlemiş annesinin nispi sevgisini beraber büyüdüğü Feraye'ye aşkı ile tamamlamıştır. Feraye'ye onun doğum gününde evlilik teklif etmeyi planlamaktadır. İkilinin ilişkisini birkaç kişi hariç kimse bilmemektedir. 

Feraye evin emektarının kızıdır. Küçük yaşta kaybettiği annesinden sonra sakat kalan babası Aleyna isminde bir kızı olan Cemile ile evlenmiştir. Abisi evlenmiş evden gitmiş ama sonrasında eşi ve oğluyla eve tekrar dönmüştür. Üvey annesinin gözü kızı Aleyna'dan başkasını görmediği için zorbalığa maruz kalmış ama karakteri de güçlenmiştir. Güzel Sanatlar üniversitesi Moda Tasarımı bölüm son sınıf öğrencisidir. Yaman ile çok güzel giden bir ilişkileri vardır

Ateş eve geldiğinde dedesinin tekstilde Bakırcılarla ortak olacağını, işlerin başına geçeceğini ve Bakırcıların kızı Bade ile evlendirileceğini öğrenir. Aileyle gittikleri yemekte herkesin içinde ciddi bir ilişkisi olduğunu söyleyince dedesi başta olmak üzere herkes buz keser

Feraye doğum gününü oradaki bir klüpte Yaman'ın ve arkadaşlarıyla kutlamak ister. Yaman aile yemeğinden biraz geç gelebilecektir. Aleyna kendisini zorla eğlenceye dahil ettirtir. Eğlence mekanının girişinde dururlarken Bora Bakırcıoğlu arabayla neredeyse kıza çarpacak gibi olur. Kızlar özellikle Feraye Bora'yı tersleyince çocuk kıza kafayı takar. Bütün gece gözle sonra sözle taciz eder. Otopark çıkışında hala kıza asılırken Yaman gelir ve Bora'yı döver

Bora yediği dayağı sindiremez ve eve gidip silahını alıp Gülsoyların evini basar. Ömer bey, Ateş ve anne hala Bakırcılarda akşam yemeğindedir. Kapıyı açan Yaman'ın kafasına silah dayayıp tehdit ederken küçük kardeş Okan, abisini kurtarmak için arkadan yaklaşıp Bora'nın kafasına vurur. Bora'yı hastaneye götürmek için arabaya bindirirler. 

Ancak hastanenin önüne gelen Okan, Bora'nın nabzının atmadığını fark eder. Bora her ne kadar evi bassa Yaman'ı tehdit de etse nefsi müdaafa olsa da sonuçta adamı öldürmüşlerdir. Baba Vural'ın bunu kan davasına dönüştüreceği de su götürmez bir gerçektir. Okan çok korksa da Bora'yı tek başına yakınlardaki bir göle kadar götürüp sandalla açılıp ayağına taş bağlayarak suya atar. Eve ise üstü başı çamur içinde ve ancak sabah döner.

Tüm bu olanları Feride'nin üvey annesi Cemile görüp duyar. Bora'nın düşen telefonunu da bulur. Hatta onun telefonundan abla Bade'ye yurt dışına gittiğini de yazar. 

Cemile'nin kızı Aleyna da Yaman'a aşıktır. Üstelik genç adamın da kendisinde gönlü olduğunu sanmaktadır. Yaman'ın odasına kıyafet bırakırken adamı duştayken görüp seyrederken anne Gülfem'e yakalanır. Gülfem hemen Cemile'ye kızını evden uzaklaştırmasını emreder. Kızı gitmek istemeyince Cemile gözünü karartıp Okan ve Yaman'a şantaj yapar. Üstelik konuşmalarını da kaydeder.

Cemile'nin susması karşılığında Yaman'dan tek istediği kızı Aleyna ile derhal evlenmesidir. Okan'ın zorlamasıyla Yaman istemese de Aleyna'ya evlilik teklif eder. Hiç bir şeyin farkında olmayan Aleyna havalara uçarak kabul eder. Hemen evlilik işlemlerine başlarlar

Feraye ise olanlardan habersiz Yaman'ın kendisine evlilik teklif etmesini beklerken Aleyna'ya teklif ettiğini ve evleneceklerini duyunca şaşkına döner. Buluşup seviştikleri bağ evinde Yaman ile yüzleşir. Yaman gittikten sonra evi içinde kendisi de varken ateşe verir. 

Evin yakınındaki köylüler Ömer beye haber verince Ateş hemen oraya gider ve içerideki baygın Feraye'yi kurtarır. Hastanedeyken Feraye'yi bekler ve dedesine kızla ilgili hiç bir şey söylemez. Bölüm sonunda hastanede kendisine gelen Feraye'ye doktor hamile olduğunu ve bebeğin sağlıklı kaldığını söyler. Bu konuşma sırasında orada olan Ateş de bunu duyup kızla beraber şaşkın kalakalır

Hiç yorum yok:
Write comments