22.04.2016

Muhteşem Yüzyıl Kösem 23. bölüm özet. İskender'in sırrı ortaya çıkıyor

Yasemin'in kardeşi olduğunu öğrenen Kösem onu kurtarmak için tüm gücüyle koşar. Ancak yetişemez. Buna hırslanan Kösem İskender'den Safiye Sultan'ı öldürmesini ister. İskender bunu yapmak için Safiye Sultan'a gider. Elinde fırsat olmasına ragmen yapamaz. Safiye Sultan da ona kendisinin oğlu; kayıp şehzade olduğunu anlatır. İskender; bu sırrı sakladığı için annesine ve ablasına kızgındır.

Şehzade Osman ve Mehmet lalaları eşliğinde yeniçeri ocağını ziyaret ederler. Teamülleri yok sayan Mehmet abisine karşı saygısızlık yapar. İki şehzade tatsız bir kavga eder. Benzer bir kavgayı babaları önünde matrah oynarken de yaparlar. Kösem ve Ahmet çocuklarının durumu için endişelidirler.

İskender'i tahta çıkarma planında kuşkulanan Zülfikar Mehmet Giray'la konuşur. İstihbaratının kaynağını öğrenir. İskender'i payitahttan uzağa göndermek istemektedir. Bunu duyan Safiye Sultan Zülfikar'ın ölüm emrini verir. Bir handa muhbir ile buluşan Zülfikar aga yaralanır. Onu kara Davut Paşa kurtarır. Zülfikar bu sırrı birinin daha bilmesi gerektiğini düşünüp olanları Kösem'e anlatır. Kösem defalarca kez hayatını kurtaran İskender'e kıyamaz. İskender'in kendisine karşı olan zaafını öne sürerek "buralardan uzağa git" der.

Şehzade Mustafa'nın gördüğü hayaller devam etmektedir. halime birisi öğrenecek diye çok endişelidir. Kızı Dilruba Sultan yeni bir planla herkesten habersiz Kara Davut Paşa ile nikah kıyar.
Kösem Ahmet'in durumunu öğrenmiştir. Şok yaşar. Çok üzülür.


Hiç yorum yok:
Write comments